Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-includes/post-template.php on line 317

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-includes/post-template.php on line 317

Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/library/controlpanel.php on line 558
11 Jun

Syv anbefalinger til Northside Festival 2014

Skrevet af Mia og Lukas Kategori: Blogge

Warning: Use of undefined constant Disable - assumed 'Disable' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/single.php on line 25
Syv anbefalinger til Northside Festival 2014

Okay, okay, okay. Vi plejer at drille Northside med deres aflysninger. Men jeg skal ellers love for, at vi er blevet sat på plads i år, da whats-her-face måtte aflyse af “logistiske årsager” og ingen ringere end Bombay Bicycle Club overtog. Ja ja, det er stadig en aflysning (og ikke den eneste i år – traditionen tro), men sikke en feberredning.

Vi er ikke dit fix til udenlandsk musik, men hvis vi havde været det, så havde du fået tudet ørerne fulde med Bombay Bicycle Clubs seneste album “So Long, See You Tomorrow”, som havde det været Blaue Blumes eller Quick Quick Obeys. Det er godt. Det er virkelig, virkelig godt.

Hvis vi havde valgt at lave en liste over bands, du bør høre på Northside Festival 2014, så ville du ikke finde Bombay der. For koncerten i Ådalen er ikke et foreslag. Det er et must. Derfor har vi i stedet lavet en liste over bands, du for alt i verden ikke må gå glip af. Dén liste er Bombay Bicycle Club og seks andre optrædende på.

Læs med nu, så du ikke risikerer at mindes timers gourmethotdog-kø, i stedet for at mindes de syv koncerter på Northside Festival 2014, der dannede dig som menneske. Ja, det lyder måske af meget. Men de har oppet sig i år, den lille festivaltrup, der holder til nede i baggården af Aarhus. Lad os tage det fra en ende af.

Bombay Bicycle Club
Bandets 2014-udgivelse “So Long, See You Tomorrow”, og især nummeret “Luna”, har gjort sig bemærket hos os i år, som I næsten kan forstå på det hele. Vi har lyttet Youtube tør for live-sessions, terpet gamle albums og gjort hvad vi kunne for at forberede os til en af festivalens tidligste koncerter. Vi synes selvfølgelig, det er ærgerligt, at den ligger så tidligt, men hey – de blev booket på en aflysning. Man skal også være taknemmelig en gang imellem. Og det er vi. Big time.

Northside-gengangeren var hverken at finde på lokale spillesteder, Roskilde Festival eller Northside Festivals planlagte program i år, som vi ellers havde forventet, at de ville være, så koncerten på fredag er på alle måder en meget glædelig overraskelse. Som at finde en 50’er i lommen på en gammel jakke. Så sørg for at komme hurtigt ud af hullerne, når de rammer festivalen fredag klokken 16:00.

Jurassic 5
Gruppen er den mest overraskende booking på Northside. Jeg lærte dem at kende på omkring samme tidspunkt, som jeg stødte på min første bærbare Apple-computer. Min onkel Uggis 12” iBook. I iTunes-biblioteket lå en masse overset hiphop – overset af mig i hvert fald – og ventede på, at jeg lærte det at kende.

Som Apple-produkter i de fleste varianter har hiphop- og funkcollager fulgt mig lige siden, og det er en drøm at få lov til at høre dem i Aarhus. Hvis vejret er til det, bliver det forhåbenligt en “nu-lægger-jeg-mig-lige-i-græsset-og-lader-som-om-at-jeg-er-immun-overfor-forbrændinger-og-sagtens-kan-tåle-at-ryge-en-masse-cigaretter”-koncert, som Jack Johnson var det på Roskilde Festival i 2010.

Arcarde Fire
Det her kan gøres meget kort. Arcade Fire er årets booking .. i Aarhus. Ikke Northside. Aarhus. Vi har håbet, og håbet, og håbet på Roskilde Festival. Northside Festival laver snigeren og booker Arcade Fire til smilets by. Vores by. Bad ass motherfuckers.

James Vincent
En sød lille fortælling om en sød lille mand, som har lavet nogle søde små plader. Almindeligvis husker vi ikke Northside for vores søde små koncerter. Det syndrom har Spot Festival dækket rimelig godt ind ugerne forinden. Så når vi nærmer os festen på plænen, så går det som regel op i store navne, fadøl, billige shots og burgere. For nej, vi besøger ikke Northside Festival for økologien eller bæredygtigheden.

James Vincent virker til gengæld som en mand, der sorterer sit affald og giver panten fra sine nye økologiske festbryg fra Tuborg til hjemløse. Musikalsk er han i hvert fald sød og godhjertet som dagen er lang, og selvom han aldrig kunne finde på at skælde dig ud for ikke at møde op og høre ham synge “Cavalier”, så burde han nok gøre det, for det er eddermame dejligt musik. Så stram balderne og træd an.

Robyn + Röyksopp
Det er tid til at trylle din basarm frem. Det lyder frækt, og det satser vi også stærkt på, at det bliver. Hvis der er noget, Wonders Make Joy kan lide bedre end luftguitar, så er det knæklys. Northsides regler for paraplyer, madpakker og andre våben gør nok, at man reelt set ikke må have knæklys med ombord på den musikalske skude, som står til søs natten til søndag. Alligevel plejer Northside at lave mindst en “hop-din-fødder-i-smadder”-booking, og i år må det siges at være Robyn og Röyksopp – knæklys eller ej. Hvis der var bare én ting mere, vi kunne ønske os, så var det, at se Asbjørn danse koncerten væk under sig. Skulle vi anmelde koncerten senere er jeg sikker på, at den ville få to af Asbjørns hofter. Ud af to mulige, vel at mærke. Hvis du har noget der glimter, så tag det med. Det bliver en fest.

Ry X
“Uh” er brugt op nu. Lidt ligesom “hey” og “klap klap klap”. Få forstår at udnytte nogen af delene. Men ligesom The Lumineers forstår “hey” og Of Monster And Men forstår “klap klap klap”, så har Ry X styr på “uh”. Og om nogen favner Northside Festival bands, der kan “hey”, “klap klap klap” og “uh”, så selvfølgelig er Ry X på plakaten.

Men han er en tidlig satan. Allerede fredag klokken 14 skal du stå klar. For nok er Northside Festival ingen Spot Festival, og nok har vi haft vores med aflysningerne. Men i langt de fleste tilfælde, så går bandsene altså i gang på slaget. Og det betyder, at du også er nødt til det, hvis du altså, som os, har brug for at starte festivalen med noget “uh” – og selvfølgelig har du det.

White Lies
.. Se, vi har gemt White Lies til sidst. Lukas har set White Lies en gang før på Northside Festival. Ja, så lang tid har de været i gang, den kære festival, at de nu har booket White Lies for anden gang. Det er altså lidt en anden genre end deres kærlighed til P3-konferencierer, øko-mad og Turboweekend. Er vores begejstring total? Ja, det er den. Er der mere at sige? Ja. Vi er ikke sådan helt blæst omkuld af deres nye album .. Og vi kommer nok ikke uden om, at de spiller meget af det. Men vi bærer over med dem og venter på “Bigger Than Us”, som til gengæld, fra top til bund, er ventetiden værd. Det var den i hvert fald sidst.

Hvis du ikke har nogen billet, så er det træls. Med chokoladeovertræls på. For det bliver en god weekend i smilets by. Men selvfølgelig har du en billet. For du læser musikblog lige nu. Og for at være helt ærlig – hvis du læser musikblog og ikke har købt en billet til Northside Festival, så er du selv ude om det. Vi glæder os til at fejre græsset, musikken, øllene og det gode vejr med jer allesammen om et kort øjeblik! Ses snart!

HVAD SYNES DU? SKRIV EN KOMMENTAR.