Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-includes/post-template.php on line 317

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-includes/post-template.php on line 317

Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/library/controlpanel.php on line 558
29 Apr

SPOT Festival 2014: Vores anbefalinger

Skrevet af Mia og Lukas Kategori: Blogge

Warning: Use of undefined constant Disable - assumed 'Disable' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/single.php on line 25
SPOT Festival 2014: Vores anbefalinger

Om få dage går det løs. Årets SPOT Festival står i døren, nyfriseret og med blanke laksko – klar til at rive dig rundt i et par dage. 3 dage, over 150 kunstnere. Det kan næsten kun gå galt. Der er SÅ meget godt, men tiden er knap – og festivaler som disse er i høj grad en disciplin i at vælge ud og vælge fra. Så hvad skal man næsten stille op? Vi har svaret.

I søndags brugte vi et par timer på at lytte alle de optrædende igennem. Alle blev hørt, alle fik en chance – og så blev de bedste valgt ud. Det førte til nedenstående program, der byder på lidt af hvert.

Vi har udvalgt 38 kunstnere, som vi synes, du skal opleve. 38 er nok liiiiige ambitiøst nok, men man oplever tit, at man enten ikke kan komme ind til den planlagte koncert, og derfor bliver nødt til at have flere muligheder, eller at man skifter humør i løbet af dagen, og derfor får lyst til at se noget andet end det planlagte. Derfor har vi et par koncerter, der ligger oven i hinanden, som vi må vælge imellem på dagen.

Traditionen tro, skal vi selvfølgelig til konfirmation i SPOT-weekenden. Det betyder desværre, at vi ikke kan deltage i festlighederne på Paradis om søndagen, og at disse arrangementer derfor ikke er med i vores planlægning, men tag endelig derned. Det hele bliver godt. Paradis er godt. Søndag er godt. Nyd det. Vi vil tænke på jer, mens vi sidder og spiser rejecocktails med tømmermænd.

Festlighederne starter selvfølgelig torsdag, hvor der er åbningsfest på Train. De Dødelige, Reptile Youth, Ashibah, Jaakko Eino Kalevi og Kasper Bjørke spiller op til dans, så få dit SPOT-armbånd på og vær med til at varme op til weekenden. Derudover er der et hav af off-SPOT-arrangementer, som du helt sikkert bør overveje, hvis du pludselig har et hul i planen – f.eks. The Great Dictators på Backstage, Goodbye Lisichka på Fairbar, Rupture Plains + Annasaid på Sway eller Dad Rocks på HeadQuarters.

Vores festivalprogram ser således ud:

Fredag
Broken Twin – Musikhuset, Store Sal
Byrta – Voxhall
Louis Rustum & Tais – Musikhuset, Lille sal
Disa – Atlas
Afenginn – Musikhuset, Store Sal
Amason – SCC
Sumie – Musikhuset, Lille Sal
Beglomeg – Atlas
The Attic Sleepers – Musikhuset, Filuren
Lis Er Stille – Radar
Julias Moon – SCC (bare lige for at høre “Lipstick Lies”)
Aarhus Jazz Orchestra feat. Emil de Waal + Spejderrobot – Godsbanen, Den Rå Hal
Reptile Youth – SCC
Blaue Blume – Musikhuset, Lille Sal
Emilie Nicolas – SCC
Fuck Art, Let’s Dance – Musikhuset, Foyer
Ukendt Kunstner + S!vas + Gilli + Lord Siva – Godsbanen, Den Rå Hal
Kill J – Radar
Glass – Godsbanen, Den Rå Hal

Lørdag
Lørdagsslik – Spot Royal (her kan du bl.a. se Sekuoia, som du gik glip af fredag pga. Blaue Blume)
The White Album – Voxhall
4 Guys From The Future – Atlas
Quick Quick Obey – Musikhuset, Foyer
My Heart The Brave – SCC
NovemberDecember – Musikhuset, Foyer
League of Extraordinary Gentlemen – Godsbanen, Den Rå Hal
Penny Police + Signe Lykke – Musikhuset, Lille Sal
Jaakko Eino Kalevi – Voxhall
Copia Doble Systema – Godsbanen, Den Rå Hal
Schultz And Forever – Musikhuset, Caféscenen
Sea Change – Godsbanen, Den Rå Hal
Karl William – Musikhuset, Lille Sal
Farao – Voxhall
Truls – Atlas
Lowly – Musikhuset, Foyer
Negash Ali – Godsbanen, Den Rå Hal
Snavs – Radar
Broke – Radar

Vi ville mægtig gerne skrive en lang tekst om hver enkelt, for det fortjener de alle sammen, men af pladsmæssige årsager bliver det ikke aktuelt. Vi har i stedet udvalgt 3 koncerter hver, som du ikke må gå glip af..

Lukas’ anbefalinger:
Amason
Et band, der dukkede op på vores radar som direkte konsekvens af deres booking på årets Spot Festival, er svenske Amason. I få ord er Amason det mest perfekte samspil mellem en kvindelig og en mandlig vokal jeg har hørt, ja, nærmest nogensinde. At gå glip af Amason på Spot Festival er lidt som at gå glip af Amason på årets Spot Festival. Du bliver træt af dig selv, hvis du ikke møder op og oplever hvad der, i mine øjne, er den stærkeste kandidat til årets koncert på festivalen.

Blaue Blume
Bandet uden historie, som kom ud af ingenting. Puf. Der var de. Danmarks nok stærkeste kort i et spil internationalt musikpoker. Og vi smider selvfølgelig kortet til Danmarks musikbranchefestival numero uno. Det ville være dumt andet. Siden vi første gange skrev om dem, er de blevet mange ting rigere, og senest en musikvideo til nummeret “In Disco Lights”. De kæmpede for opmærksomheden til Offspring sidste weekend, men til Spot Festival bliver det publikum, der kommer til at kæmpe om pladserne. Så mød op i god tid!

Glass
Arcadespil og popmusik, bits og trommesmadder. Den danske pixelpop-duo Rasmus Valldorf og Kristian Mondrup har gjort sig bemærket med “Screams” og for kun 6 dage siden ramte emo-dance nummeret “Burning the Bonds” Soundcloud. “Screams” og “Burning the Bonds” dækker hver yderfløj af deres eget lydunivers, og koncerten kan også snildt gå i to helt forskellige retninger. Det gør mig ikke mindre spændt på at opleve Glass på Godsbanen. Tværtimod!

Mias anbefalinger:
Fuck Art, Let’s Dance
Normalt er jeg ikke kæmpefan af Tyskland. Slet ikke når det kommer til musik – men Fuck Art, Let’s Dance er bestemt min kop te. Skæv indiepop med flot vokal og danserytmer – det kan næsten kun blive en succes. Jeg forestiller mig (og håber), at de leverer en højenergisk koncert med masser af sved og publikumskontakt.

Quick Quick Obey
Vi har efterhånden sagt det nogle gange; Du må ikke gå glip af de her drenge. De leverer en fantastisk liveperformance, og de har materiale af høj, høj kvalitet. De har netop udgivet deres debutalbum “Bulb Days” – et svendestykke af rang – og koncerten i Musikhuset er bestemt et must see.

League of Extraordinary Gentlemen
Det her er nok den koncert, jeg har allerstørst forventninger til – hovedsageligt fordi jeg ikke rigtig ved, hvad jeg reelt kan vente at opleve. Så jeg drømmer stort. Om drømmende synths og hårdtpumpende rap.

LOEG er en duo bestående af den amerikanske rapper Note og Simon Muschinsky fra When Saints Go Machine. De har lavet musik sammen siden 2007, men mødte først hinanden personligt i 2012. Det lyder umiddelbart som starten på et dårligt forhold, men resultatet er overraskende lækkert.

Det var vores program. Så må vi se, hvor meget af det, der bliver en realitet. Én ting er i hvert fald sikkert – vi skal nok få hørt noget god musik. Og nu har I en god idé om, hvor I kan finde os, hvis I skulle have lyst til at drikke en øl med os. Det kunne være hyggeligt. Vi er skidesøde.

Vi håber, I får en dejlig festival. Nyd musikken, nyd solen – og spis en burger på Byens Burger, hvis I bliver sultne. Det er megalækkert.

Vi ses derude!

HVAD SYNES DU? SKRIV EN KOMMENTAR.