Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-includes/post-template.php on line 317

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-includes/post-template.php on line 317

Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/library/controlpanel.php on line 558
22 Apr

Nyt album fra Mads Bjørn

Skrevet af Mia Kategori: Blogge

Warning: Use of undefined constant Disable - assumed 'Disable' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/single.php on line 25
Nyt album fra Mads Bjørn

I forskellige sammenhænge har Lukas eller jeg været telefon-gæst hos Carsten Holm på P6 – bl.a. i forbindelse med KODA-sagen og Mer’ Støj!-arrangementer. Og hver gang er der blevet spillet Mads Bjørn lige før vi kom på. Hver. Gang.

“Det er jo bare et tilfælde”, tænker du måske. Men måske ligger der noget dybere bag? Måske spiller P6 altid Mads Bjørn, før de får telefon-gæster. Måske er Mads Bjørn hemmelig leverandør af den shampoo, der giver Carsten Holms hår den fornødne fylde og glans, og betalingen foregår i airplays? Måske er Mads Bjørn i virkeligheden musikchef på DR?Eller måske er det bare fordi, Mads Bjørn laver enormt god musik. Og god musik bliver spillet på P6. Det er muligvis en lidt kedeligere forklaring – men den er noget mere plausibel end mine andre bud. Bortset fra den med shampooen. Den holder stadig lidt.Og nu er der nyt til P6’s spillelister – for Mads Bjørn har udgivet et nyt album. Det udkom d. 31. marts og har den fantastiske titel “How To Giggle And Give In”. 

10 tracks – fyldt med stemning og skønhed. Og Mads Bjørns eminente vokal, der altid får mig til at stoppe op og lytte efter.

Albummet hænger enormt godt sammen, og jeg har måtte pause og spole tilbage i numrene flere gange, mens jeg skrev det her indlæg, fordi jeg ubevidst kom til at slå hjernen fra og bare nyde den linde strøm af behagelige toner, i stedet for at finde på noget klogt at sige om musikken. Men det gør mig egentlig ikke noget. God musik kan høres igen og igen.Og “How To Giggle And Give In” er god musik. Den lægger ud med “Fall”, der som den perfekte aperitif vækker min musikalske appetit. Jeg får lyst til at tømme hele fadet, og ikke dele med de andre gæster. Den skubber til smagsløgene, som for at sige “hey, er du klar eller hvad?” og efterlader mig sulten efter mere. Den perfekte start på en 10-retters menu.Herefter bliver der serveret stribevis af lækkerier. “The Mega Song” byder på musik ala 80’er TV-serie og et ørehænger-omkvæd, efterfulgt af “Looping Your Life”, der med en lækker basgang og Fallulah som gæst præsenterer sig som et markant nummer på pladen. Jeg er ellers ikke så meget til Fallulah – men hendes vokal gør sig rigtig godt sammen med Bjørns rytmer og melodi.“U Need Me 2”, pladens femte nummer, er min favorit. Melodien er halvdyster, og det skrattende kor giver nummeret et ekstra lag rent auditivt. Det er én af de små detaljer, der gør numrene alsidige i forhold til hinanden og giver pladen karakter – ligesom den smukke klaverintro til “Simon’s Tune”, der fungerer som en enkel, men virksom, vejrtrækningspause i pladen.

Pladens mest dansable nummer er “I Have Nothing To Say”, der med en sampling af Rick Astley og repeterende rytmer indbyder til fest. Jeg kan rigtig godt lide det. Og jeg gad egentlig godt til fest med Mads Bjørn og Rick Astley.

Jeg er rigtig glad for “How To Giggle And Give In” – dels på grund af den usandsynligt søde titel, men mest på grund af dens indhold. 10 numre, der hver især præsenterer sit eget univers og sin egen musikalske historie. 10 numre, der slår fast, at Mads Bjørn er en skarp, skarp musiker – med sans for både detaljer og det store billede.Uanset hvad grunden er, så er jeg glad for, at P6 giver Mads Bjørns musik spilletid. Faktisk burde alle de andre radiostationer følge trop. Opfordringen er hermed givet videre. Mere Mads Bjørn. Tak.

HVAD SYNES DU? SKRIV EN KOMMENTAR.