Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-includes/post-template.php on line 317

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-includes/post-template.php on line 317

Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/library/controlpanel.php on line 558
07 Feb

Weekend-videoer

Skrevet af Mia Kategori: Blogge

Warning: Use of undefined constant Disable - assumed 'Disable' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/single.php on line 25
Weekend-videoer

Det er fredag, weekenden står for døren, og vi skal have fat i et par lækkerier fra emailindbakken. 4 videoer, 4 kunstnere – 4 sange, som gør sig utrolig godt på en halvmørk fredag.

The Olympics
Tilbage i 2012 skrev jeg om et band ved navn The Olympics. De havde liget udgivet EP’en “Limbo”, som de endda havde været så søde at lægge til gratis download lige her. EP’en indeholdt 4 numre, og jeg var faldet for “In A Maze”, hvilket afstedkom et blogindlæg. I 2014 udgiver de hawaiiskjorteklædte fyre deres andet album, og førstesinglen er et anti-sommerhit med titlen “Summer’s Gone”.

Nummeret er en ørehænger, og det er tydeligt at høre, at de har skruet niveauet op siden sidst. Der er høj kvalitet – både i film og lyd, og jeg kan rigtig godt lide stemningen i nummeret. De siger selv, at det er et anti-sommerhit, men guitarspillet leder altså tankerne hen på varmere himmelstrøg, så helt sommerfrit er det nu ikke. Eller er det bare mig, der snart trænger til noget sol og varme? Det er ikke til at sige. Men det er et godt nummer.

Vintertur
For en måneds tid siden skrev jeg, at Vintertur havde søsat et ambitiøst projekt med titlen “2014“. 12 måneder, 12 singler, 12 videoer, 12 artworks – megasejt. Nu er februars måned “Without Cause” med tilhørende video og artwork så udkommet, og den skal I selvfølgelig ikke snydes for.

Denne måneds video er lavet af Dukkefar, alias Deanna Nichele Young, og der er smæk for skillingerne. Glimmer, gagballs, masker og bare bryster – what’s not to like?

http://youtu.be/_fMKZI1qWiI

Musikken er (som altid) enkel, minimalistisk og usandsynligt godt skruet sammen. De her drenge har altså godt fat i de elektroniske toner, og jeg kan kun forestille mig, at deres niveau kommer til at stige i løbet af det næste stykke tid.

Rosenthal
Det er næsten et år siden, jeg første gang hørte fra Jeppe aka. Rosenthal. Han præsenterede sin musik for mig, og vi aftalte, at han skulle sige til, så snart han havde en video klar, som jeg kunne dele med jer. I december måned tikkede der så en mail ind i min indbakke, hvori nedenstående video var vedhæftet – til min store glæde. Eksaminerne og vintermørket åd det meste af både december og januar, så jeg har ikke fået delt videoen med jer før i dag – men nu skal det være! Foråret begynder officielt om 3 uger, og Rosenthals video fungerer som den perfekte opvarmning til lysere tider.

Nummeret er fint og forsigtigt – men samtidig storladent og fyldt med sjæl. De bløde vokaler synger smukt i kor, og trommerne giver et karakteristisk præg til nummeret, hvilket jeg rigtig godt kan lide.

Videoen er optaget i Skotland, og den emmer af natur og skønhed. De smukke billeder giver mig lyst til at tage i sommerhus, gå tur ved Vesterhavet, bestige mos-klædte bakker, vandre gennem skoven med den kølige luft i ansigtet og solen tittende frem mellem grenene. Alle de ting, som giver røde kinder og trætte ben. Og “Afraid of Stairs” er det perfekte soundtrack hertil.

The Foreign Resort
Sidste video i denne omgang er fra The Foreign Resort. Februar måned byder på det nye album “New Frontiers”, og “Dead End Roads” er førstesinglen herfra.

De første 10 sekunder lyder som starten på et Spleen United-nummer. Det kan jeg godt lide. De næste 20 sekunder lyder som introen på en tv-serie jeg kunne bruge hele weekenden på at se. Det kan jeg rigtig godt lide. Herefter går nummeret over og bliver lidt mere klassisk – men med en karakteristisk vokal, der lægger sig rundt om hele nummeret som et tykt halstørklæde på en kold vintermorgen. Vokalen bærer præg af udlængsel, og de små knæk er lækre. Nummeret er repeterende og råt, hvilket gør sig godt med den sort-hvide billedside – og mit fredagshumør.

Det var alt for denne gang. Nu vil jeg gå på udkig efter tv-den serie, som jeg bliver nødt til at se efter at have hørt “Dead End Roads”. Det bliver skidegodt. God weekend!

HVAD SYNES DU? SKRIV EN KOMMENTAR.