Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-includes/post-template.php on line 317

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-includes/post-template.php on line 317

Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/library/controlpanel.php on line 558
03 Feb

Asbjørn er den smukkeste mand i Århus

Skrevet af Lukas Kategori: Anmeldelser, Blogge

Warning: Use of undefined constant Disable - assumed 'Disable' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/single.php on line 25
Asbjørn er den smukkeste mand i Århus

På et tidspunkt for omkring to år siden trissede jeg rundt inde på Bandbase. Allerede dengang var Bandbase en “platform alá post apocalypse” – sig det høj for dig selv på fransk, så det lyder lidt som en fancy ret, man hverken tør eller bør bestille, i dette tilfælde fordi den primært bestod af musikalske køleskabsrester fra måneden, for ikke at sige året, før. En ødemark, for at sige det mildt.

Men trissede gjorde jeg nu alligevel, og det jeg fandt var godt. Og således lod det sig gøre, at Caspian and The Good Times og Asbjørn and The Strange Ears delte et indlæg her på bloggen d. 18. januar 2011.

»Og så til de mærkelige ører. Det er én, der hedder Asbjørn, der har dem, og det har han så skrevet et nummer om med titlen “Strange Ears”«.

Sådan skrev jeg dengang. Og selvom Asbjørn måske nok har dem endnu, de mærkelige ører, og Caspian for så vidt vides stadig holder fast i gode stunder, så har vi i dag at gøre med to soloprojekter, som på hver sin måde er på vej ud over stepperne.

Caspian er dejlig, men i dag handler det kun om Asbjørn. Eller Asbjørnen, som han kaldte sig selv i den mail vi har fået, sendt til os ganske uvidende om, at vi allerede var sprunget til tasterne for at skrive om singlen “Brotherhood” og den medfølgende video.

Med flyvende dinosaurusser og baglæns steadycam-optagede røgeksplosioner påbegynder Powerclap musikvideoen med en visuel magtdemostration af hvor langt de er nået, siden man så deres minimalistiske, men ligeledes imponerende, billedebehandling af Schultz and Forevers “Falling”. “Brotherhood”-videoen er clean og smuk, og den komplementerer de poppede toner perfekt.

Asbjørn er så helvede melodisk. Det er lige så “lyst-til-at-synge-med”-skabende som det er genkendeligt. På ingen måde er nummeret som taget ud af debut-albummet “Sunken Ships”, men det er let at høre, at afsenderen er den samme. Musikken er så poppet som en pastelfarvet tyggegummiautomat, og selvom vokalen er stærk nok til at bære hele showet, træder den graciøst i baggrunden, og lader eksperimenterne og legeriet fylde scenen. Med lyse lokker og tætsiddende tøj er det tydeligt at høre og se, at Asbjørn strammer  sig an for at imødegå sin egen atypiske stereotyp.

Spørgsmålet er, hvordan det lader sig gøre for Asbjørn at imødekomme sine egne, eller i hvert fald hele den århusianske musikbranches forventninger. Hvordan går han jorden rundt med musikken, uden at give slip på højskolenormerne, som han er vokset op med?

Heldigvis ser det ud til, at Asbjørn har fundet svaret med “Pseudo Visions”, som er titlen på det udgivelsesmaraton “Brotherhood” sætter gang i – i samarbejde med Powerclap. “Brotherhood”, som kan downloades gratis ved tilmelding af Asbjørns nyhedsbrev, er kun begyndelsen på en serie af singler og musikvideoer, som eftersigende fortsætter helt ind i 2015. Det er svært ikke at blive en lille smule glad ved tanken.

Asbjørn er den smukkeste mand i Århus. Både visuelt og auditivt. Fra to pjask-forelskede bloggere på Rosensgade får I byens flotteste fyr serveret på et sølvfad i videoen “Brotherhood”. Hav en rigtig god mandag.

HVAD SYNES DU? SKRIV EN KOMMENTAR.