Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-includes/post-template.php on line 317

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-includes/post-template.php on line 317

Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/library/controlpanel.php on line 558
22 Jan

Debutalbum fra NovemberDecember

Skrevet af Mia Kategori: Anmeldelser

Warning: Use of undefined constant Disable - assumed 'Disable' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/single.php on line 25
Debutalbum fra NovemberDecember

For et par dage siden, midt i eksamensstress og træthed, nævnte vi på vores facebook, at der er kommet debutalbum fra Århus-bandet NovemberDecember. Nu er eksamen overstået, og jeg har endelig tid til at give pladen lidt mere opmærksomhed.

Jeg stødte på NovemberDecember første gang, da vi inviterede dem til at spille for os til et Mer’ Støj-arrangement på Cafe Paradis. Jeg kendte dem ikke på forhånd, men allerede fra første nummer var jeg tryllebundet af de 5 drenge på scenen, der ubesværet leverede bløde harmonier og smukke melodier. NovemberDecember var ikke bare ualmindeligt søde, de var også ualmindeligt dygtige. Og siden har jeg fulgt dem med interesse.

I mandags udkom så deres debutalbum “From The Swing Into The Deep”. 10 små musikalske perler – pakket ind i overlegne melodier og de smukkeste vokaler.

“From The Swing Into The Deep” lægger ud med nummeret “Ring The Bells” – én af mine favoritter. Et markant åbningsnummer, der fanger lytteren med det samme, og fungerer som den perfekte appetizer for resten af pladen. Det er blødt og rart – og leverer et utrolig højt niveau. Nummeret vokser sig roligt større og større, som at vågne en tidlig morgen og langsomt vågne. Søvnen gnides ud af øjnene, tankerne går fra drøm til hverdag, og man bliver så småt menneskelig og klar til at tage imod dagens udfordringer. “Ring The Bells” er den perfekte start på pladen – og dagen.

NovemberDecember – Ring The Bells
[audio:http://wondersmakejoy.dk/wp-content/uploads/2014/01/01-Ring-The-Bells.mp3|titles=NovemberDecember – Ring The Bells]

En anden favorit er “Battlefields (The Growing Up And The Tearing Apart)” – pladens andet nummer. Vokalerne byder op til dans fra første tone, og harmonierne er knivskarpe. Jeg bliver så imponeret, når så mange mennesker – med hver deres stemme – er i stand til at fremstå som ét organisk instrument. Som om de ikke har lavet andet end at synge i kor med hinanden hele deres liv. Og det er lige netop dét, NovemberDecember kan – både på deres indspilninger og live. Deres vokaler er tryllebindende, og jeg er så glad for, at det kommer til udtryk på pladen. “Battlefields” er uptempo og en markant ørehænger. Omkvædets toner byder op til fællessang, og det lugter langt væk af et hit.

NovemberDecember – Battlefields (The Growing Up And The Tearing Apart)
[audio:http://wondersmakejoy.dk/wp-content/uploads/2014/01/02-Battlefields-The-Growing-Up-and-the-Tearing-Apart.mp3|titles=NovemberDecember – Battlefields (The Growing Up And The Tearing Apart)]

“Ring The Bells” og “Battlefields (The Growing Up And The Tearing Apart)” er uden tvivl mine to yndlingsnumre. Men pladens resterende 8 numre står bestemt ikke tilbage. Numre som “What We Know” og “The Fountain” byder på lidt mere klassisk folk, men stadig fuldstændigt fantastisk – specielt vokalen i “The Fountain”, der midt i nummeret får lov til at råbe igennem. Upoleret og helt nede fra maven – som Glen Hansard, der det ene øjeblik leverer skønsang på blide rytmer, og det næste skriger sit hjerte ud og tager pusten fra dig. Wauw. Mer’ af det.

Der er kælet for detaljerne – som “Interlude II”, der ikke blot er intetsigende fyld, men fremstår som et smukt instrumentelt stykke, der på under 2 minutter slår fast, at de her drenge kan andet end at synge, og på fineste vis leder op til “Save Yourself” – nummeret, der udkom som førstesingle med tilhørende video tilbage i november:

Hele pladen er som én musikalsk omfavnelse, der forsikrer mig om, at der er lysere tider på vej. Foråret og solen er lige om hjørnet, og det hele skal nok gå. Selvom melankolien spiller førsteviolin i mange af numrene, er det med skønheden som dirigent, og selv hvis de kun sang om død og ødelæggelse, ville jeg alligevel se dem som små, glædeskabende, musikalske solstrejf.

Med “From The Swing Into The Deep” tydeliggør NovemberDecember, at der kun er én vej for dem – og det er fremad. De tilhører gruppen af de musikere, som er så dygtige og så “klar”, at de burde være på alles læber – og spillelister. Jeg forstår ikke, hvordan de ikke er allemandseje – så god kvalitet hører ikke hjemme i vækstlaget. Det hører til på radiostationerne og forrest på hylderne i musikbutikkerne. Men jeg er slet ikke i tvivl om, at de nok skal ende der. Så for nu, er det bare at vente – og nyde musikken.

2 kommentarer on “ Debutalbum fra NovemberDecember ”

 1. Warning: Use of undefined constant clearfix - assumed 'clearfix' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/library/custom.php on line 219
  class="comment even thread-even depth-1 clearfix" id="li-comment-17771">
  Werner Hedegaard 01/23/2014 at 11:43

  Kære Mia
  Jeg er fuldstændig enig med dig. Opdagede gruppen til RECession på Radar i efteråret – eller rettere i foromtalen af den aftens bands, hvor også Harmonics var med. De gav et flot show på trods af visse tekniske problemer, de ikke selv var skyld i.
  Jeg har lyttet til hele deres plade på Spotify, og i aftes var jeg til Aarhus Musik Festival på Atlas, hvor NovemberDecember var det første af tre bands på scenen.
  Det var en total oplevelse: smukke melodier, fine tekster og overbevisende fremføring med hårrejsende harmonier. De spiller og synger jo som en dejlig drøm.
  Werner

 2. Warning: Use of undefined constant clearfix - assumed 'clearfix' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/library/custom.php on line 219
  class="comment odd alt thread-odd thread-alt depth-1 clearfix" id="li-comment-17772">
  Julie Arrildt 01/23/2014 at 12:00

  Ét er fryden ved at høre de behagelige og fængslende toner fra NovemberDecember, som jeg er helt enig i, er fantastiske. Noget andet er at læse så legende og kreativ en sproglig fremstillelse af musikken. Det her er smukt på flere måder!

HVAD SYNES DU? SKRIV EN KOMMENTAR.