Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-includes/post-template.php on line 317

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-includes/post-template.php on line 317

Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/library/controlpanel.php on line 558
28 Nov

Vind billetter til Lis Er Stille på Train

Skrevet af Lukas Kategori: Blogge

Warning: Use of undefined constant Disable - assumed 'Disable' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/single.php on line 25
Vind billetter til Lis Er Stille på Train

Lang tid siden er det ikke, men et par dage siden er det dog, at jeg erklærede min kærlighed til Katy Perrys “Roar”. Resten af pladen “Prism” er forfærdelig. Sådan, seriøst skidt. The worst. Men “Roar” – shit, det er godt.

Forelskelsen indtraf i forlængelse af noget, der en gang imellem finder sted. Nemlig at jeg tager fat i nogle af de toner, jeg hører sådan lidt ud af ørekrogen i hverdagen, og sætter mig ned og hører det ordenligt. Et alternativ til det uendelige og umulige bilradio-slang hvor alle er lidt for optagede til at huske noget som helst faktuelt, især når det gælder musik. Så alt hvad der spiller, og alt hvad der bliver sagt, bliver glemt.

“Åh, du mener hende der – øh, hun hedder – det ligger lige på tungen!”
“Ja, nemlig, han hedder – husk at dreje her forresten! Har du set den nye serie på, øh, hvad hedder nu den der side med serierne?”

For at undgå at glemme alt det gode musik, så sætter jeg mig fra tid til anden aktivt ned og lytter på nogle af de ting, som jeg ikke har hørt ordenligt endnu. Simpelthen for ikke at snyde mig selv for eventuelle hæsblæsende musikalske Mercí-æsker. Således ender vi hvor vi startede – Katy Perrys “Roar”. Mmmmhmm.

Overordnet set er “Roar” jo kun én af mange. En anden oplevelse i en lidt anden boldgade var da jeg, oven på at have hørt Devin Townsend Project på Roskilde Festival i sommers, satte mig for at høre hele hans bagkatalog igennem. “Epicloud”-pladen fra 2012 var satans stejl at høre. Av, mit blegfede inderlår for en sej udgivelse. Og det er netop pointen med at gøre det her – at man støder på noget musik, som man ikke ville have været foruden.

Og således er vi lige så stille nået frem til dagens ret, Lis Er Stille, som for nyligt udsendte tre små larm under titlen “Flight Of Belljár”. En opfølger på 2012s “Nous”, som blev mit næste lytteprojekt oven på Devin Townsends rodebunke. Og jeg blev blæst om kuld. Fuldstændigt. Hold kæft, for en plade.

På mange måder minder Townsends idéer og Lis Er Stilles produktioner om hinanden. I sin tid beskrev jeg min oplevelse af Townsend på Roskilde Festival som: “metal og melodiske melodi grand prix-fraser, og klassisk rockpik”. “Nous” rammer i noget omfang den samme beskrivelse, sammen med en pift af Muse måske?

Jeg smager internationale referencer i dansk musik lige så ringe, som jeg smager druesorter i franske vine. Så I må nøjes med denne ene nationale genkendelse, da jeg mener at kunne fornemme en snært af Baals “Sensorama” på både “Nous” og måske endnu tydeligere, selvfølgelig i et voldsommere udtryk, på “Flight Of Belljár” – både instrumentalt og vokalt. De teatralske toner, den varierende stemmeføring og de unaturligt vilde musikanter leder mine tanker hen på Bjørn Fjæstad og co, og jeg trækker ubevidst musikalske tankestreger mellem de to bands. Om det er meningen, kan jeg ikke udtale mig om. Om det er rigtigt, ved jeg heller ikke. Måske er det kun mig, der forbinder de to bands? Måske sidder du og tænker på et helt andet band? I så fald må du meget gerne smide en kommentar. Eller sende en fax. Jeg er meganysgerrig efter at høre, hvilke tanker andre gør sig om “Flight Of Belljár”. Så lyt lige til det her nummer, og brug så lige 5 minutter på at tænke over referencerne:

“Flight Of Belljár” er en fantastisk lille pakke med musik. Og jeg er ret sikker på, det bliver vildt, når Lis Er Stille-drengene kigger forbi Train på næste torsdag sammen med 180˚ Virvar. Så vildt, at vi alle sammen burde kigge forbi.

Tilfældigvis forholder det sig sådan, at vi har 2×2 billetter liggende, som kan ende hos dig. Det eneste du skal gøre, er at sende en mail med dit fulde navn til mia@wondersmakejoy.dk – så deltager du i lodtrækningen om 2 billetter. Konkurrencen slutter tirsdag d. 3. december kl. 23.00.

God konkurrencelyst – og husk at smide en kommentar, hvis du har nogle klog ord om eventuelle referencer.

HVAD SYNES DU? SKRIV EN KOMMENTAR.