Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-includes/post-template.php on line 317

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-includes/post-template.php on line 317

Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/library/controlpanel.php on line 558
07 Nov

Små glæder

Skrevet af Mia Kategori: Blogge

Warning: Use of undefined constant Disable - assumed 'Disable' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/single.php on line 25
Små glæder

I morges, mens jeg gjorde mig klar til at cykle ud i mørket, hørte jeg radio. De kørte et segment, hvor lytterne skulle skrive ind og minde om de gode ting ved november. Det var småt med de gode svar. Sådan, rigtig småt.

Jeg forsøgte selv at komme på noget. Men det lykkedes ikke rigtigt. November er mørk, kold og smattet, og jeg er ikke fan. For min skyld kunne vi godt gå direkte fra efterårssol og smukke blade i oktober til julestemning og familiehygge i december. Men det kan man selvfølgelig ikke. Det er jo fjollet.

Så derfor handler det om at finde de små glæder. Dem, der gør mørket og trætheden udholdelig. Dem der holder dampen oppe, indtil der står jul og decemberhygge på programmet (nå ja, og eksamen, men lad os nu glemme det et øjeblik).

De små glæder kan være mange ting. Det kan være hjemmelavet suppe, nybagte boller, eller varm kakao med flødeskum med søde venner. Det kan også være Son of Caesar.

Tilbage i slut-september udgav Peter Mathiesen, manden bag Son of Caesar, sit debutalbum. Titlen er “Winter Came And Went”, og sangene handler om kærlighed, tab og udlængsel. Og det gør sig rigtig godt som et lille lyspunkt i de mørke timer. Albummet tæller 11 numre, der alle har den gode melodi og den gode vokal i fokus. Sangene er indbegrebet af “rart”. Melodierne er bløde, og de fungerer som det perfekte soundtrack til at stå inden for i varmen og kigge ud i mørket. Peter fortæller historier med sin musik, og man kan ikke lade være med at lytte. Hans stemme tager dig i hånden, og hiver dig med gennem hans tanker og univers.

3 af numrene skiller sig ud for mit vedkommende. Så dem kigger vi lige lidt nærmere på..

Mit første favoritnummer er “Madeleine Defoe”. Det er meget melodisk og iørefaldende, og brugen af strygere får det til at fremstå klassisk og lidt mere højloftet end de andre numre. Sammenblandet med den melankolske stemning og den fortællende tekst synes jeg, der er tale om et rigtig godt nummer.

Son of Caesar – Madeleine Defoe
[audio:http://wondersmakejoy.dk/wp-content/uploads/2013/11/07-Madeleine-Defoe.mp3|titles=Son of Caesar – Madeleine Defoe]

Lige efter “Madeleine Defoe” kommer nummeret “OMG! Son of Caesar’s Got The Blues”, og jeg er vild med kombinationen af de to numre. “OMG!” er en temposkifter, og den fungerer lidt som en afstikker i forhold til resten af pladen. Det kan jeg rigtig godt lide. Lyden er old school, og teksten er lidt mere anmasende, og i forlængelse af “Madeleine Defoe” fremstår “OMG!” endnu mere rå og upoleret.

Son of Caesar – OMG! Son of Caesar’s got the blues

[audio:http://wondersmakejoy.dk/wp-content/uploads/2013/11/08-OMG-Son-Of-Caesars-Got-The-Blues.mp3|titles=Son of Caesar – OMG! Son of Caesar’s Got The Blues]

Sidst, men bestemt ikke mindst, er der nummeret “Friends In My Head”. Det er mørkt og dystert, og stemningen giver mig associationer til et eller andet 90’er-grunge. Det er tungt i røven og lækkert, og de gentagende elementer lyder som et gammelt, rustent tog, der slæber sig afsted. De mange vokaler gør lydbilledet spændende at lytte til, og det er dét nummer, der sætter sig allermest fast i mit hovede.

Son of Caesar – Friends In My Head
[audio:http://wondersmakejoy.dk/wp-content/uploads/2013/11/10-Friends-In-My-Head.mp3|titles=Son of Caesar – Friends In My Head]

Det var mine 3 favoritter. Men “Winter Came And Went” byder med sine 11 numre på rigtig meget lækkert, og der er med garanti noget for enhver smag. Hvis jeg var dig, ville jeg give det hele et lyt. Og så ville jeg købe albummet og forbedre mine chancer for at komme helskindet igennem november. Kom nu. Jeg hepper på dig.

2 kommentarer on “ Små glæder ”

 1. Warning: Use of undefined constant clearfix - assumed 'clearfix' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/library/custom.php on line 219
  class="comment even thread-even depth-1 clearfix" id="li-comment-15668">
  Mathias 11/10/2013 at 00:37

  Friends in My Head var også min yndlings sang på det her album allerede efter første gennemlytning. Elsker det mørke univers han leger med dér.

 2. Warning: Use of undefined constant clearfix - assumed 'clearfix' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/library/custom.php on line 219
  class="comment byuser comment-author-admin odd alt thread-odd thread-alt depth-1 clearfix" id="li-comment-15772">
  Wonders Make Joy 11/14/2013 at 15:56

  Præcis! Det er SÅ godt!

HVAD SYNES DU? SKRIV EN KOMMENTAR.