23 Oct

And all the girls say..

Skrevet af Mia Kategori: Blogge
And all the girls say..

.. Waaatch myyy shiiiip goooo down ..

I dag var det meningen, jeg skulle sidde begravet i jurabøger. Timerne skulle bruges på paragraffer, betænkninger og vejledninger – i selskab med mine bedste venner: lovsamlinger og overstregningstuscher. Jeg har netop haft en uges efterårsferie, hvor jeg har lavet alt andet end at læse, så jeg havde en del, der skulle indhentes.

Sådan gik det ikke helt. Jeg kom til at åbne min mail, og læse en sød besked fra en fyr, der kalder sig I Am Noxious. Han har lavet et nummer, der hedder “Watch My Ship Go Down”, og selvom jeg bare lige skulle lytte en enkelt gang, er mine bøger på uforklarlig vis endt på den anden side af bordet, mens min computer er rykket tættere på. En eller anden bliver ved med at trykke play på den tilsendte lydfil, og pludselig er mine immaterialretsnoter skiftet ud med wordpress. Well.. What you gonna do?

I Am Noxious leverer potent pop, men med et strejf af melankoli. Vokalen er silkeblød og mestrer både de mørke og lyse facetter. Han leger med lyden, og særligt brugen af de mange vokaler gør nummeret afvekslende og udfordrende at lytte til. Vokalen er ikke den typiske popvokal, hvilket hiver nummeret ud af de vante poprammer, og i stedet giver det noget kant. Det kan jeg virkelig godt lide. Bassen er lækker og legende, og de små knips i nummerets indledende takter gør mig i godt humør.

I Am Noxious – Watch My Ship Go Down

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

I Am Noxious’ soundcloud afslører, at der ikke er tale om et nyt projekt – der ligger numre på hans profil, der har mere end 2 år på bagen. Men alle numrene har samme elektropoppede feel som grundstamme, og selvom kun “Watch My Ship Go Down” er af nyere dato, er de andre numre bestemt et lyt værd. “Flashback Tears” har noget mere energi end de andre numre, og “Stranded On Love” er et mere klassisk popnummer – men fælles for dem begge er de iørefaldende omkvæd, der, ligesom “Watch My Ship Go Down”, sætter sig så meget fast, at man bliver nødt til at droppe læsning og planer, og i stedet skrive et blogindlæg.

På soundcloud’en ligger også et cover af Black Eyed Peas’ “I Gotta Feeling”. Jeg er bestemt ikke BEP-fan, men I Am Noxious gør i høj grad nummeret letspiseligt. I hvert fald i sådan et omfang, at jeg endnu ikke er blevet mæt af de bløde rytmer og den afslappede vokal.

I Am Noxious – I Gotta Feeling (Black Eyed Peas Cover) (Download)

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Nummeret kan i øvrigt downloades kvit og frit ved at klikke på ovenstående link. Lækkert, ikke?

Det var alt herfra. Nu står den på seriøs læsning og ikke flere musikalske forstyrrelser. Lige om lidt i hvert fald. Meget snart. Jeg lover det.

HVAD SYNES DU? SKRIV EN KOMMENTAR.