01 Oct

Fire tons-tunge samuraisværds-skarpe hits

Skrevet af Lukas Kategori: Blogge
Fire tons-tunge samuraisværds-skarpe hits

For 5 måneder siden sendte maskeklædte Fabl fem små kastestjerner afsted ud i felten under titlen “Strange Voids”. En debut, som hverken gengav bandets live-energi eller hitpotentiale. Som hos så mange andre unge bands lå pladen under for dårlig produktion. Årsagerne kan være mangfoldige, og er det sikkert også. Men et enkelt nummer skildte sig ud. “Hypocrite”. Når gruppen går på scenen, er det både i masker og specialsyede dragter, men på “Hypocrite“ skinnede poppen igennem hele udklædningen. Jeg blev fanget i Fabl-fælden. Faktisk i så høj grad, at jeg endte med at lave en hel musikvideo sammen med drengene.

Nu er det hverken musikvideoen eller noget som helst andet fra “Strange Voids”, det skal handle om. Det hænger nemlig således sammen, at Fabl fulgte de fem debuterende kastestjerner op med fire tons-tunge, samuraisværds-skarpe hits på EP’en “Libra”. Nunchucks-hurtigere sange med forbedrede tekster samlet i en provins-diskoteks-farlig cocktail, uden overhovedet at have forladt den mystik, som i første omgang Fabl-fælde-fangede mig.

Fabl – Artist

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Jeg er imponeret. Dels over, at de har været så konsekvente i at forbedre sig fra deres seneste udgivelse, men især over at de har gjort det uden at have lagt baglandet fra sig. Maskebeklædte provinsbørn i sparkedragter. Ikke at de ligner det uden dragterne på. Hele hudfarvepaletten er repræsenteret, når maskerne falder og bandets mangfoldige udseende toner frem. Man kunne snildt tro, at de kom fra over det hele. Men de bare er fra Skive. Ligesom alle andre i det danske vækstlag. Som ikke er fra Thisted, altså.

Fabl – Confused

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Jeg har endnu en gang fået lov til at arbejde med bandet om at visualisere noget af musikken. Jeg kan ikke sige meget andet, end at jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang. Det kan kun blive godt.

HVAD SYNES DU? SKRIV EN KOMMENTAR.