Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-includes/post-template.php on line 317

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-includes/post-template.php on line 317

Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/library/controlpanel.php on line 558
30 Sep

Efterårssoundtrack fra Shy Rush

Skrevet af Mia Kategori: Blogge

Warning: Use of undefined constant Disable - assumed 'Disable' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/single.php on line 25
Efterårssoundtrack fra Shy Rush

Mandag er det nye søndag. For mig i hvert fald. Jeg har pt. kun undervisning på uni én dag om ugen, dvs. jeg har overordentligt meget fritid, hvor jeg bare kan se dårlige serier og spille playstation. Når Lukas står tidligt op for at tage på arbejde, så ruller jeg om på siden og sover i et par timer mere. Det er megalækkert – og meget vanedannende.

Efter et par timers ekstra søvn, begraver jeg mig i internet og musik. Tjekker mails, læser nyheder, griner af kattebilleder på 9GAG – alt imens jeg forelsker mig i ny musik. Mit nyeste crush er Shy Rush – ultralækkert chillwave, med hints af dub, ambient, glitch og en masse andre herligheder.

Egentlig har jeg haft musikken liggende siden starten af august, hvor Shy Rush udgav debut-EP’en “℧℧℧”, men af en eller anden grund, er det først nu, den rigtig har fanget mig. Det begyndende efterår, med mørke farver, blade på jorden og efterårssol ind af vinduet, går perfekt i spænd med de bløde toner på “℧℧℧”, og for mig var det bare et spørgsmål om sæsonskift, før Shy Rush kom under huden på mig. Ikke fordi musikken var dårlig i sommers, men det blev først til en full-on musik-boner, da jeg hørte det igen i sidste uge – med efterårskulden i kroppen og høretelefonerne trukket godt ned over ørerne.

EP’en består af 5 numre, hvoraf 2 er remixes. Kun “Fall Days”, som er et remix af Faltering Son, falder lidt ved siden af resten af numrene – men det har ikke noget med Shy Rush at gøre, det er udelukkende fordi, jeg ikke er vild med den kvindelige vokal. Havde vokalen været anderledes, havde nummeret været lige så lækkert som de 4 andre – for Shy Rushs remixhåndværk fejler bestemt ikke noget.

Mine favoritter er “dDeet sSwispersition” og “Grillz That Killz”. De to numre skiller sig ud fra de andre – de er mere basfyldte, og er samtidig også de mest genkendelige af EP’ens 5 numre. De udgør en perfekt tilføjelse til mit efterårshumør, og jeg glæder mig til at skulle høre dem igen og igen over de næste par måneder.

Tag dine høretelefoner på, og lad dig suge ind i Shy Rush og efterår.

Shy Rush – dDeet sSwispersition
[audio:http://wondersmakejoy.dk/wp-content/uploads/2013/09/02-dDeet-sSwispersition.mp3|titles=dDeet sSwispersition]

Shy Rush – Grillz That Killz
[audio:http://wondersmakejoy.dk/wp-content/uploads/2013/09/03-Grillz-That-Killz.mp3|titles=Grillz That Killz]

Det kilder alle de rigtige steder. “dDeet sSwispersition” er som honning for mine høretelefoner – jeg elsker at høre musik, hvor de får lov til at vise, hvad de kan, og man bliver bekræftet i, hvorfor man brugte en hel måneds madpenge på et sæt høretelefoner. Og “dDeet sSwispersition” bekræfter netop det. Bassen er konstant, men på ingen måde trættende, og vokalelementerne (samplet fra The Temper Traps “Sweet Dispositions”) fungerer som en lækker modpol til de dybe toner. “Grillz That Killz” er dystert og basset, lige som jeg kan lide det, og jeg kan høre det igen og igen. Den første halvdel er nummeret er dystopisk og tilbagelænet, mens den anden halvdel er mere energisk og clubbet. Vokalen ligger sig som en blød filler over alle elementerne, og den binder nummerets to dele sammen på fineste vis.

“dDeet sSwispersition” og “Grillz That Killz” er kun en smagsprøve på “℧℧℧”, og de resterende numre er helt bestemt også et lyt værd. Everything Everything-remixet er f.eks. en smule mere melodiøst end de andre numre, og fortjener i høj grad også et play. EP’ens første nummer, “Wall I Aunt” er lidt mere spidst i lyden, men er samtidig alsidigt og spændende at lytte til med sin kælne bas og samplingen af et citat fra The Butterfly Effect. Heldigvis, for dig, kan hele EP’en downloades gratis, og så har du rig mulighed for selv at finde dit yndlingsnummer.

Gør dig selv en tjeneste, og hent “℧℧℧”. Dit efterårstrætte og regnvejrsramte jeg vil takke mig, når du midt i den begyndende vinterkulde kan pakke dig ind i bløde beats og lækre melodier. Hele sommeren har jeg hørt solskinsindie og dansabel elektropop, men nu er tiden kommet til at få skiftet spillelisten ud med noget mere sæson-adækvat. Og Shy Rush er uden tvivl den første tilføjelse dertil.

HVAD SYNES DU? SKRIV EN KOMMENTAR.