Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-includes/post-template.php on line 317

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-includes/post-template.php on line 317

Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/library/controlpanel.php on line 558
23 Sep

Great Scott

Skrevet af Mia Kategori: Blogge

Warning: Use of undefined constant Disable - assumed 'Disable' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/single.php on line 25
Great Scott

Når man arbejder med upcoming musik, løber man alt for ofte panden mod en mur. En økonomisk mur. For selvom engagement og evner er i overflod, så halter finansieringen ofte bagefter. Det betyder, at manges musikdrømme har meget svært ved at komme ud over tegnebrættet. Der skal spilles rigtig mange koncerter, før der bliver råd til at lave en ordentlig indspilning, og selvom venner og fans erklærer deres uforbeholdne kærlighed og lover at støtte alt hvad de kan, så er det sjældent tilstrækkeligt. Der mangler cool cash.

Gennem de seneste par år har konceptet Crowd Funding derfor fået massiv opbakning. Venner og fans giver penge til musikeren, som så forhåbentlig får indsamlet nok til at lave drømme-EP’en eller tage på tour. Det er en nem måde for musikeren at spørge om penge, og det har vist sig at være et rigtig nyttigt middel i det danske vækstlag.

Nu kommer der imidlertid en ny spiller på banen. Projektet Great Scott er gået online i dag, og her er der for alvor tale om en indskiftning, der kommer til at gøre indtryk på spillet.

Ideen er, at give danske musikere mulighed for at få udgivet deres musik på LP. Der er ikke tale om Crowd Funding – men nærmere Crowd Shopping. Fans kan nemlig realisere en udgivelse ved at forudbestille den. Altså købe et produkt, som ikke findes endnu. Når målet er nået, og nok fans har købt pladen, så bliver den fremstillet. På den måde giver man ikke penge til et uformeligt projekt, hvor man selv kan bestemme sit bidrag, men køber en decideret vare. Nøjagtig som hvis man købte en CD fra en hvilken som helst anden webshop. Den eneste forskel er, at man ikke får tilsendt varen, før andre også har spyttet i pengekassen. Og skulle det gå så galt, at forudbestillingerne ikke nåede det opstillede mål, får man selvfølgelig pengene igen. På den måde mister man ikke sit bidrag, selvom projektet viser sig at være en dødssejler.

Great Scott er, i mine øjne, enhver musikelskers drøm. Jeg klapper i mine små hænder over konceptet, og jeg håber inderligt, at vi i løbet af kort tid har en webshop, hvor både musikere og musikfans kan få opfyldt deres ønsker. LP-formatet er fantastisk, og det er heldigvis ved at gå op for den brede musikbefolkning. Før i tiden var jeg henvist til min fars gamle 80’er-pladesamling eller dyre internet-køb, når jeg ville have musik på min pladespiller, men nu har jeg pludselig muligheden for at høre upcoming, dansk musik i fantastisk kvalitet. Og det gør mig glad. Helt ned i maven.

Great Scott har allerede sat gang i de første vinylprojekter. “Den Fede” fra Johnny Hefty & Jøden og “Et Barn Af Tiderne” fra Pede B er sat til salg, og begge er allerede godt på vej mod produktion. Der står dog ikke kun hiphop på menuen for projektet – planen er, at alle musikgenrer skal have plads, og det er således kun et spørgsmål om tid, før indholdet af Great Scott er lige så varieret som din lokale pladepusher.

Jeg er oprigtig spændt på at følge Great Scott. Og jeg glæder mig over, at kunne byde en ny musikven velkommen. Jeg håber, de får en masse vind i sejlene, og at I vil tage rigtig godt imod dem.

HVAD SYNES DU? SKRIV EN KOMMENTAR.