Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-includes/post-template.php on line 317

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-includes/post-template.php on line 317

Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/library/controlpanel.php on line 558
21 Sep

Nyt fra Mount Rushmore Safari

Skrevet af Mia Kategori: Blogge, Konkurrencer

Warning: Use of undefined constant Disable - assumed 'Disable' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/single.php on line 25
Nyt fra Mount Rushmore Safari

Sidst vi hørte fra dem, var det med cowboyvideo og skumfiduser. Og blod. Og masser af smøger. Siden er debutalbummet “Elba” blevet udgivet, og en Danmarkstour står for døren.

Det hele startede i 2011. Siden er der løbet både vand og bandmedlemmer under broen, men Mount Rushmore Safari har holdt fast i den gode lyd og de gode tekster. Det gælder særligt for debutalbummet, hvis tekstunivers er opbygget omkring forsanger Andreas Sorgenfreis oplevelser i sit arbejde:

”Sideløbende med bål og brand i bandet, var jeg ansat på en institution for unge med psykiske lidelser. Det var et godt arbejde, som igennem de 3 år jeg var der, lærte mig utroligt meget om mig selv og livets kompleksitet, men også et hårdt arbejde, som kræver at du investerer en god del af dig selv, hver gang du står op til endnu en dag. Det hele åd mig op til sidst, og jeg endte med at føle mig så ensom og utilstrækkelig, så jeg i sidste ende var i tvivl om hvorvidt jeg måske selv stod på randen til et reelt psykisk sammenbrud. Mange af teksterne på albummet handler om de her komplikationer, og graver man lidt i historiebøgerne vil man også hurtigt finde ud af hvorfor det endte med at være netop ”Elba”, som pladen skulle hedde.”

Wikipedia siger, at Elba er en ø ud for Italiens kyst. Og en bil produceret af Fiat. Og en vin brygget på nogle særlige druer. Og syv forskellige personer, hvoraf én netop har medvirket i en film, hvor han smadrer monstre med megarobotter. Jeg ved ikke helt, hvilken af disse Andreas hentyder til. Men personligt ser jeg en fin sammenhæng mellem samtlige muligheder og Mount Rushmore Safaris musik. Jeg betragter det som en pick-and-choose-situation, hvor man som lytter kan vælge den løsning, som man synes går bedst i tråd med ens opfattelse af albummet. Om det så er Pacific Rim eller italiensk vin, må være op til den enkelte.

Spøg til side. “Elba” indeholder 9 numre, hvoraf I allerede kender “John Wayne”. Track nr. 2 på pladen er “Promised You The World”, som jeg er blevet helt vild med. Melodien er let og legende, og stemningen og store dele af vokalen leder tankerne hen på The Cure og “Friday I’m In Love”. Midt imellem de bløde åh’er og ah’er er der imidlertid også et energisk og mere dystert omkvæd, som jeg er specielt glad for. Kontrasten mellem de to dele af nummeret gør sig ufatteligt godt, og jeg nyder at lytte til det igen og igen. Det var samme kontrast, som blev brugt i “John Wayne”, hvor verset var hårdt, mens omkvædet var blødt, og det er altså en metode, som fungerer rigtig, rigtig godt i mine ører.

Mount Rushmore Safari – Promised You The World
[audio:http://wondersmakejoy.dk/wp-content/uploads/2013/09/Promised-You-The-World_SINGLE.mp3|titles=Mount Rushmore Safari – Promised You The World]

“Promised You The World” er, som sagt, blot 1 ud af  hele 9 tracks på debutalbummet, så der er nok at kaste sig over og forelske sig i. Jeg har ikke hørt hele albummet endnu, men jeg ser frem til at kunne begrave mig i et par høretelefoner og lytte det hele igennem. Og så vidt jeg ved, er der allerede et eksemplar på vej til mig med posten. Lækker musik direkte til døren er én af de mange goder ved at være musikblogger.

Et andet gode er at kunne dele ud af lækker musik – og det får jeg lov til i dag. Mount Rushmore Safari har nemlig foræret mig 4 ekstra albums, som jeg kan forære til jer, søde læsere. Så hvis du også vil have del i goderne, skal du blot sende en mail med  navn og adresse til mia@wondersmakejoy.dk, så deltager du i lodtrækningen om at få tilsendt “Elba”. Konkurrencen slutter fredag d. 27. september kl. 12.00.

Allerede i morgen er der dog mulighed for at få fyldt lidt benzin på Mount Rushmore Safari-tanken. De fire safari-fyre starter nemlig deres Danmarksturne, og der er rig mulighed for at opleve dem og deres lækre musik. Festlighederne sparkes i gang på Ideal Bar, hvorefter turen går til både Fredericia, Herning, Aalborg, Svendborg, Århus og Thisted. Undervejs får de selskab af The Broken Beats og The Kissaway Trail, og der er i den grad lagt i ovnen til nogle kvalitetsspækkede musikoplevelser. Koncerterne foregår henover efteråret, og sidste koncert er hos de dejlige mennesker i URT lige før jul. Bedre måde at varme op til andesteg og julegaver findes vist ikke.

HVAD SYNES DU? SKRIV EN KOMMENTAR.