04 Aug

40

Skrevet af Lukas Kategori: Blogge
40

40 albums. Så meget luftvibration har Periskop aka. Danny Kreutzfeldt knoklet ud gennem fingerspidserne over de sidste 10 år. Det kolossale resultatet “40”, musikkens svar på filmen “Pacific Rim”, som samler 39 udgivne albums på en til lejligheden udviklet USB-nøgle, udgør, sammen med 10 nye vinyllagrede numre, danmarkshistoriens længste musikudgivelse.

Et spændende og brandfarligt projekt, for hvem har egentlig tid til at høre 40 albums? Det er jo ikke ligefrem Britney. Det er heller ikke ligefrem Turboweekend, for at bevæge os lidt længere væk fra sødsuppepoppen på musikskalaen. Selv Rumpistol og Badun, som almindeligvis ligger i den temmelig eksperimenterende ende, er på nogen produktioner mere Britney end de er berlinertunge, Inception-rustne, tinsoldater som blæser i middelaldermessinghorn. I hvert fald sammenlignet med Kreutzfeldt. Med sin “40”-udgivelse har han taget et markant skridt væk fra hele bunken, og står nu langt ude på fløjen af den musikalske skala og vifter med sit flag.

Jeg er ikke kommet igennem alle 40 albums endnu. Og sandsynligvis kommer jeg det heller aldrig. I midlertid har jeg haft album 1 liggende i et par måneder nu, og det er en på alle mulige måder anbefalelsesværdig sammenkogning af tempofyldte skrotpladser og køfyldte motorveje. Der er smadder og larm i samarbejde med Sofie Nielsen, Emil Brahe og ingen ringere end DR Symfoniorkestret.

Det er ikke Britney, men hvem gad også høre på 40 albums med hende, når man i stedet kan høre Periskops album 1 og 39 albums af samme kaliber. “A guy like you should wear a warning – It’s dangerous”, som Britney så rigtigt synger i “Toxic”. Den går ud til Danny Kreutzfeldt, sammen med en tak for det massive stykke elektroniske kunst, som det af “40” jeg har nået at høre op til i dag helt bestemt er.

Periskop – 1 A. II (with Danish National Symphony Orchestra)

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

“40” er i øvrigt udgivet under Creative Commons, og kan derfor downloades kvit og frit på Periskops hjemmeside.

2 kommentarer on “ 40 ”

 1. Kasper 08/04/2013 at 23:01

  fedt!

  officiel video til.

  Periskop – 1 A. II (with Danish National Symphony Orchestra)

 2. Kasper 08/04/2013 at 23:08

  Sludder! Det er selvfølgelig til:

  Periskop – 1 A. I (with Danish National Symphony Orchestra)

HVAD SYNES DU? SKRIV EN KOMMENTAR.