Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-includes/post-template.php on line 317

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-includes/post-template.php on line 317

Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/library/controlpanel.php on line 558
31 May

Hurtig Hurtig Adlyd .. Og solbærsnaps

Skrevet af Lukas Kategori: Blogge

Warning: Use of undefined constant Disable - assumed 'Disable' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/single.php on line 25
Hurtig Hurtig Adlyd .. Og solbærsnaps

Der gik ikke mange uger, fra Annasaids trommeslager Andreas Boesig over en lækker-varm kop kaffe fik sagt, at Thy var det nye Skive, før Quick Quick Obey endnu en gang var klar med en professionel lyd af afsindig høj kaliber. Da Mia og jeg i sin tid flyttede til Aarhus, gik vi ud fra, at alle vi mødte sandsynligvis var fra Aarhus. Aldrig har vi taget mere fejl, for Aarhus er nemlig fra Skive. De musikere vi mødte, var i hvert fald. Den tendens har hængt ved indtil for et år tilbage, sådan cirka. For det seneste år har vi ikke mødt mange nye mennesker fra Skive, men derimod fra Thy. Så Thy er det nye Skive.

Quick Quick Obeys seneste udspil hedder “Sunn” og man kan slubre det i sig som en caribisk sommerdrink. Så lækkert er det. Desværre sker der det, at jeg kommer til at læse Musik Mig Blidts beskrivelse af nummeret, før jeg går i gang med det her indlæg .. For de af jer, der ikke skriver om musik kan det sammenlignes med at komme til at læse en kammerats færdige skoleopgave, lige inden man går i gang med at skrive sin egen. Det dur ikke.

Mine muligheder er derfor to. Enten kan jeg aktivt omskrive en rigtig rar tekst til en rimelig ærgerlig tekst med dårligere synonymer, så det ikke er til at se, at jeg ikke har fundet på det selv, og så krydse fingre for at Musik Mig Blidt ikke kigger med her på adressen .. Eller også kan jeg indse, at jeg i dette tilfælde ikke kan skrive en tekst uden inspiration fra mine medbloggere, og i stedet få drengene fra Quick Quick Obey selv til at sige noget klogt om deres musik. Så, here goes.

I har rumsteret I undergrunden af dansk musik i lang tid, som Musik Mig Blidt også skriver. Kommer I nogensinde fri af den?

“Undergrund er en lidt sjov betegnelse, for hvad skal der til for at gå fra det ene til det andet? Mange af de bands, vi godt kan lide, har udgivet flere plader, spillet på Roskilde, Spot osv., men er stadigvæk ukendte for de fleste. Det er tit et spørgsmål om at ramme den rigtige stil på det rigtige tidspunkt, og så skal der være en tom plads på markedet. Måske er vi tidsløse eller måske har vi bare ikke ramt ind i noget bestemt endnu, men fokus for os er stadigvæk på musikken og vores interne sammenspil, og så længe dét giver mening, er vi tålmodige.

Naturligt nok, er det først nu, at vi har haft tiden til at gå 100% ind i bandet og lave et helt album, så det giver meget god mening, at vi ikke har boomet endnu. Men vi håber da på, at det intense arbejde med albummet medfører en stor udvikling for bandet både indadtil og udadtil. Det bliver under alle omstændigheder utroligt dejligt for os at kunne dele vores univers med mange mennesker og mærke, at det får betydning for andre end os selv.”

Hvad har det absolutte højdepunkt være i jeres tid som band?

“Der er vist ingen tvivl om, at det største, vi har oplevet sammen, er at isolere os i det her hus langt ude og indspille en plade på egen hånd. Det har været en enorm lykke, dels at vi overhovedet har kunnet finde ud af at få det til at fungere med at indspille selv, og dels at det er kommet til at lyde bedre, end vi turde forestille os. 
Det er ret specielt for os at lave det har album, da det på en måde et stort samsurium af den musik, vi har skrevet, siden vi dannede bandet for 4 år siden. Det er en slags opsamling eller et bagkatalog fra vores teenageår sammen, og alle sangene har en lang, mærkelig historie og et hav af minder i sig.”

Hvis Quick Quick Obey var en sommerdrink, hvilken drink ville det så være?

“Solbærsnaps, som mor laver den.”

Skal I på Roskilde?

“Ja mand, skal vi drikke en bajer?”

Og det skal vi bare, og det kan være de kan lokkes til at tage mors solbærsnaps med. Ikke nok med det, skal vi også lave en session med dem. Forhåbentlig bliver det under Roskilde Festival. En aftale er sådan set sat op allerede, men selvom jeg måske ikke kan kategoriseres som superbruger af Roskilde Festival, er jeg trodsalt erfaren nok til at vide, at alt kan gå galt i sidste øjeblik. Hvorom alting er, krydser vi fingre for at det lader sig gøre, samt gør alt hvad vi kan for at informere jer om hvor det finder sted.

Nå ja, og nummeret for satan. Du kan høre det lige her.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/91084085″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Over and out.

HVAD SYNES DU? SKRIV EN KOMMENTAR.