Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-includes/post-template.php on line 317

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-includes/post-template.php on line 317

Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/library/controlpanel.php on line 558
02 Apr

Blaue Blume

Skrevet af Lukas Kategori: Blogge

Warning: Use of undefined constant Disable - assumed 'Disable' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/single.php on line 25
Blaue Blume

Én hørte et stykke med lyd, og syntes det var godt. Han sendte det videre til en ven. Han syntes også, det var et godt stykke med lyd, og han sendte det videre til en anden ven – mig. Jeg blev blæst totalt omkuld. Så nu skal I høre et stykke med lyd, og forhåbentlig, for ikke at sige sandsynligvis, blæse omkuld lige så.

Som ringe i vandet har Blaue Blumes “On New Years Eve” nået alverdens udenlandske blogge, siden de i sidste uge lagde nummeret online. Nu er turen kommet til os, som ganske vist ikke er en stor udenlandsk blog, men dog en blog – og vi er kæmpe, kæmpe fans!

Selvom det måske ligner en helt almindelig rugbrødsmad med leverpostej på, så er det alt andet end det. De første sekunder kunne sagtens have bildt mig ind for evig tid, at Blaue Blume var en af mange efterskolebands, der kun lige havde opdaget, at Jeff Buckleys “Grace” indeholder andet end et covernummer. Men “On New Years Eve” er meget mere end vibrato og rumklang, og mens det stadigvæk er en pålægsmad, der smager lidt af efterskole, så er sammensætning af stemme og instrument, og den lyd Robert, Jonas, Peter og Søren får ud af det hele på én og samme gang, meget mere end en ung knægts madpakke.

Det er et stjerneskud. Og ikke sådan et af dem fra Stations Grillen, men en eksplosion af seriøsitet og forståelse over for hvad det er for en tallerken, de har sat sig for at fylde ud. Og jeg er glad for stjerneskud. Dels i bogstaveligste forstand, men særligt i denne metafor!

Som udgangspunkt er der jo egentlig kun plads til én Nikolaj Vonsild, som med lange lyse lokker og elektroniske kammerater spiller scenerne op. Men Blaue Blume har altså både lånt stykker af hans lange lyse hår og hans lange lyse stemme, og det gør mig sådan set ingenting. Mens jeg alle dage har været glad for When Saints Go Machine, kan jeg sige ærligt, at jeg aldrig før er blevet mere bekræftet i, at det er det helt rigtige at være musikblogger, som da jeg hørte Blaue Blume for et par dage siden.

Foruden at de er et par rigtige søde drenge, omend lidt påpasselige og meget lidt rockstjerne-agtige i forhold til det sted jeg godt kunne forestille mig de var på vej hen, så har vi fået lov til at lægge Blaue Blumes nummer til stream.

Blaue Blume – On New Years Eve
[audio:http://wondersmakejoy.dk/wp-content/uploads/2013/04/On-New-Years-Eve.mp3|titles=Blaue Blume – On New Years Eve]

Hvis du er lige så glad for nummeret, så gå ind og giv de unge drenge et like. Jeg er sikker på, at det er længe siden, I har synes det var nødvendigt at like et ungt dansk bands med langt hår. Men tiden er helt sikkert inde nu.

HVAD SYNES DU? SKRIV EN KOMMENTAR.