Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-includes/post-template.php on line 317

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-includes/post-template.php on line 317

Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/library/controlpanel.php on line 558
07 Mar

Hvem skal spille på Roskilde Festival 2013?

Skrevet af Mia Kategori: Blogge

Warning: Use of undefined constant Disable - assumed 'Disable' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/single.php on line 25
Hvem skal spille på Roskilde Festival 2013?

I tirsdags offentliggjorde Northside Festival de sidste 11 navne, og de er således klar med det endelige program. Et program, som bl.a. tæller herligheder som Bloc Party, Frightened Rabbit, Phoenix, Alt-J, The Knife, Portishead og Band of Horses. Jeg er glad og tilfreds – og jeg glæder mig!

Nu kan vi så vende blikket mod festivalen øst for Storebælt, nemlig Roskilde Festival. Efterklang, Kendrick Lamar, Sigur Rós, Rihanna, Baby in Vain og andre lækre navne er allerede føjet til plakaten, men der er lang vej endnu.. Og traditionen tro, vil festivalen gerne have hjælp fra dem, der kender musikken allerbedst; publikum.

På Facebook er der nu åbnet op for dette års bandønsker, hvor du kan være med til at bestemme musikken på festivalen. Via Roskilde Festivals app kan du anbefale dine yndlings upcomming musikere, og på den måde være med til at give dem chancen for at få en plads i programmet. Ved at angive dine bandønsker deltager du samtidig i konkurrencen om at vinde billetter til festivalen – en præmie, som vil forsøde tilværelsen for de fleste festivalgængere.

De bands, som du ønsker, skal være fra Norden, være ukendt hos det brede festivalpublikum og må ikke have spillet på Roskilde Festival før. Derudover skal det være nogen, som du mener kan levere en fed oplevelse, og som fortjener lidt ekstra opmærksomhed. Sådan nogle bands, hvor du hiver hele din lejr tværs over Dyrskuepladsen, fordi du ved, det bliver en fantastisk koncert.

Her på Wonders har vi også vores favoritter, og hvis vi skulle vælge, blev det følgende bands, der fik en koncert på årets festival:

Brigadiers
Tilbage i januar udgav de debutalbummet “Social Olympics” – et album, som sidenhen har fået gedigen spilletid under mine timer på læsesalen. Numre som “Different Kind of Elephant”, “Inkwell” og “Spectator” er smækfyldt med energi, og jeg er overbevist om, at de vil kunne levere en fed, fed koncert, hvis de får chancen.

Jonas Breum
“Fremtiden Findes Hos Hende Jeg Forlod” er et af de smukkeste albums, jeg ejer. Den dansksprogede lyrik går direkte i mit bloggerhjerte, og hver gang jeg sætter et nummer på, falder jeg i staver over Breums evner som både sanger og sangskriver. At opleve numre som “Indebrændte Drengebørn” og “For Altid” fremført på en solskinsfyldt eftermiddag ville være formidabelt, og jeg ville klappe i mine små hænder, hvis Jonas Breum fik lov til at give en koncert i Roskilde.

Crash and Compute
“Usynlige hænder og lyse øjenbryn” kaldte vi i sin tid Spejderrobot og Emil De Waals samarbejde Crash and Compute. Siden er deres lille pulje af musik vokset sig større og er blevet til et album. Særlig Lukas er helt vild med de to fyre og deres musik, og en koncert på Pavilion Junior ville bestemt falde i god jord hos ham. Sidste år oprettede Roskilde Festival en scene kun til elektronisk musik, og selvom Crash and Compute ville passe som fod i hose hertil, tror jeg, mange ville sætte pris på, hvis de kunne få lov til at opleve et solidt dansk elektronavn på Pavilion Junior – ligesom Eim Ick, der i 2010 gav en fantastisk koncert under pavillonen.

You.You.You.
Jeg omtalte dem så sent som i sidste uge i forbindelse med deres koncert på Ideal Bar. Deres liveoptrædender sidder lige i skabet, og de leverer elektropop i høj, høj klasse. De har tidligere spillet på Roskilde Festival som en del af Copenhagen Collaboration, men jeg synes bestemt, de fortjener deres egen koncert, hvor de kan få lov til at udfolde deres musik, og hvor publikum kan få lov til at forelske sig i dem.

In Memoirs
Vores sidste favorit er In Memoirs – den lille fyr med den store stemme. Morten Fillipsen er en nær ven af bloggen, og vi elsker både ham og hans musik. Han har været i gang i mange år efterhånden, men hans musiske univers vokser til stadighed – fra akustiske sessions til elektroniske remixes. Han har spillet på både SPOT, START! og Danmarks Grimmeste Festival, og det er kun passende, hvis Roskilde Festival også får lov til at opleve den smukke vokal og de drømmende toner.

Det var vores 5 favoritter. Nu er det din tur! Angiv dine bandønsker på Facebook og vær med til at bestemme indholdet af Roskilde Festival 2013.

2 kommentarer on “ Hvem skal spille på Roskilde Festival 2013? ”

 1. Warning: Use of undefined constant clearfix - assumed 'clearfix' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/library/custom.php on line 219
  class="comment even thread-even depth-1 clearfix" id="li-comment-8650">
  Kasper 03/07/2013 at 14:27

  Lukas & The Bad Seeds
  Lukas & The Johnsons
  Lukas & The Hawks
  Lukas & Garfunkel
  Lukas & The Heartbreakers
  Lukas & The Stooges

 2. Warning: Use of undefined constant clearfix - assumed 'clearfix' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/library/custom.php on line 219
  class="comment odd alt thread-odd thread-alt depth-1 clearfix" id="li-comment-8677">
  Trine 03/09/2013 at 20:59

  Brigadiers helt klart!

HVAD SYNES DU? SKRIV EN KOMMENTAR.