Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-includes/post-template.php on line 317

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-includes/post-template.php on line 317

Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/library/controlpanel.php on line 558
27 Nov

Northside Festival 2013: På forhånd tak

Skrevet af Lukas Kategori: Blogge

Warning: Use of undefined constant Disable - assumed 'Disable' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/single.php on line 25
Northside Festival 2013: På forhånd tak

Større indsigt og større overblik har givet os et bedre perspektiv i den danske musikbranche på godt og ondt. Heldigvis primært på godt, og heldigvis har vi rigtig meget at lære endnu. Vi er ikke eksperter, men vi er mere oplyste i dag, end da vi startede. I rigtig mange tilfælde har mere indsigt ledt til mere brok – og mere brok til mere blog.

Faren er, at mange af emnerne er så ømtålelige, at det nærmest ikke er til, selv efter bedste evne, at skrive en neutral tekst om dem. Så det droppede vi lige fra starten. I stedet forsøger vi at være ærlige. Efter min mening er nogle af vores bedste tekster i den kategori sammenligningerne mellem Northside og Roskilde Festival. Men de var ikke nemme tekster at skrive.

Først og fremmest kendte vi folk i begge lejre. Ikke publikummer og fans, men ansatte. Dernæst har de to festivaler tilsammen forsynet os med billetter for et beløb der, så vidt jeg lige kan regne det ud, løber op over 10.000 kr. Vi betaler dem tilbage ved skiftevis at hylde dem til skyerne og sable dem ned. Man kan sige, at det selvfølgelig er med det formål, at vi får billetterne. De ‘køber’ vores udtalelser. Men sådan rent menneskeligt er det lidt utaknemmeligt.

Vi brokker os eksempelvis aldrig over Smukfest, og de har ikke givet os nær så meget. Tilbage i 2011 sendte vi Smukfest en ansøgning og blev tilbudt at dække LiveCamp om onsdagen. Adgangen ville desuden give adgang til pladsen resten af onsdagen, når vi var færdige, men festivalen i øvrigt ville vi ikke få adgang til. På daværende tidspunkt havde vi i forskellige konstellationer haft fri adgang til både Northside Festival, Roskilde Festival og Spot Festival. Ingen restriktioner og ingen aftaler. Vi følte, det var at træde et skridt tilbage, og forsøgte, måske en kende utaknemmeligt, at udvide den tildelte akkreditering. Det var Smukfest ikke interesserede i, og vi var ikke interesserede i at dække så lille en del af så stor en festival. Så vi takkede nej, og kom aldrig afsted.

Den oplevelse sætter for vores vedkommende Northside Festival, Spot Festival og Roskilde Festival i perspektiv. De tror på den lille stemme, de tror på os, og de tror på, at hvis bare vi vandrer frit rundt på festivalpladsen, så skal vi nok leve op til en eller anden usagt forventning om at finde noget spændende på pladsen at skrive om. Den værdi vi har i dag som medie, hvad end den værdi indebærer, har de alle tre del i skabelsen af.

Efter at have valgt parti med Roskilde i min sammenligning mellem Northside Festival og Roskilde Festival, har jeg haft behov for at udvise en lille smule taknemmelighed til Northside Festival. Med The Flaming Lips, Trentemøller og Band of Horses som dagens offentliggørelser synes det at være på sin plads. Og som en pige kommenterede på Le Gammeltofts statusopdatering om offentliggørelserne: “Jeg er faktisk ret glad for, at Nephew kommer. Sidste år havde jeg næsten ikke tid til at købe øl”. Jeg glæder mig til Northside Festival 2013.

Nu da det ikke er sikkert, at der kommer flere navne før på den anden side af jul, så kan I jo i mellemtiden bruge tiden på The Flaming Lips episke julefilm Christmas on Mars og glæde jer til sommerens festival. Det gør jeg i hvert fald.

En kommentar on “ Northside Festival 2013: På forhånd tak ”

 1. Warning: Use of undefined constant clearfix - assumed 'clearfix' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/library/custom.php on line 219
  class="comment even thread-even depth-1 clearfix" id="li-comment-6564">
  Anne Jensen 11/29/2012 at 13:44

  Velbekomme:) Dit “på forhånd tak” er dog ikke nødvendigt. Og din følelse af utaknemmelighed absolut ubegrundet! NorthSides engagement med WMJ og andre blogs beror netop på vores tro på, at det giver en unik vinkel og en nærværende måde at bedrive kulturjournalistik på.
  Vi er interesserede i din vurdering og i at få en synlighed på din platform selvfølgelig, men vi er ikke interesserede i at “købe” din blåstempling.

  Mvh. Anne/NorthSide

HVAD SYNES DU? SKRIV EN KOMMENTAR.