Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-includes/post-template.php on line 317

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-includes/post-template.php on line 317

Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/library/controlpanel.php on line 558
29 Oct

Ik’ Mer’ Skov!

Skrevet af Lukas Kategori: Blogge

Warning: Use of undefined constant Disable - assumed 'Disable' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/single.php on line 25
Ik' Mer' Skov!

Det sker en gang i mellem, at en af os får nok af at blogge. For et års tid tilbage var det Mia, der tabte bloggejsten midt i sin juralæsning; I dag er det mig. De seneste par måneder faktisk. Jeg gider ikke skrive blogindlæg. Det er ikke fordi, at jeg ikke gider at høre musikken, eller fordi musikken ikke er værd at skrive om, eller fordi jeg har mistet lysten til at skrive i det hele taget. Det er fordi, det plejer at være flydende og nemt, og pludselig er det åndsvagt og dumt. Ligegyldigt og usammenhængende. Hver gang jeg sætter mig ned og trykker digitalt blæk ud over skærmen, bliver teksterne kedelige, og jeg kan ikke skrive dem færdig. Derfor står Mia som forfatter på 9 ud af 10 vores seneste udgivne blogindlæg.

I går sker det så, at Mia får nok. Ikke nok af at skrive. Nok af noget andet. Jeg sad inde i stuen og kunne pludselig høre hende sukke fra soveværelset og sige “Årh.. Mer’ skov!”. Jeg tror naturligvis, hun mener “Mer’ Støj!” og triller ind for at finde ud af, hvad der kan være gået så galt. Men “Mer’ skov!” var hvad hun sagde, og forklaringen skulle findes i den epidemi, der har spredt sig i det danske vækstlag – den sygdom, der tilsyneladende har inficeret 90% af alle de musikvideoer, som vi støder på: Skov.

Skoven er blevet the next big thing. I hvert fald for upcomming musikere, som skal lave musikvideoer. Den er over det hele. Popmusik i skoven. Indiemusik i skoven. Folkmusik i skoven. Det virker som om, at skov er blevet den gyldne go-to-løsning, når man ikke har så mange penge eller så mange ideer. Problematikken er ikke, at de er dårligt producerede, eller at musikken ikke passer til optagelserne – hvis man har lavet et smukt nummer, og skabt en smuk historie, som udspiller sig en skov, så skal musikvideoen selvfølgelig optages i en skov. Problemet er forestillingen om, at en skov er nok storytelling i sig selv. At man ikke behøver finde på noget, så længe man optager i en skov. At en skov alene kan bære ansvaret for at agere visuel profil for musikken. Det kan en godt produceret video af en skov måske også en enkelt gang eller to. Men nu er det simpelthen for meget. Så meget, at vi var nødt til at skrive denne tekst  – med håbet om, at dem, som sidder og skal til at lave musikvideo tager vores bøn til efterretning og finder på noget andet end blade og træstubbe. Kære vækstlag: Ik’ mer’ skov. Okay?

Nu skal det hele ikke være brok – jeg tror I har forstået pointen for nu. Så her er et eksempel på nogle drenge, som har lavet en superfed musikvideo uden så meget som en kvist. Vi giver jer; Lucky Bird.

Lucky Bird er, for at det ikke skal være løgn, blandt de første bands vi bragte interview med her på Wonders. Det er mange dage siden. Men bordeaux-bandet, der som en gammel vin kun bliver bedre med årene, findes endnu. Og for en måneds tid siden sendte de os videoen til singlen “Disappear”, der udspiller sig på beton – ikke i en skov. Unge pain-in-the-ass happy-go-lucky fyre skater rundt og nyder livet i samlet set 4 minutter og 53 sekunder. Det er skidegodt.

Er Lucky Birds video til “Disappear” nyskabende, innovativ og aldrig set før? Nej. Er det optaget på et DSLR kamera med et 50mm f/1.4 eller f/1.8 objektiv, og senere sat ned i hastighed med Twixtor og colorgraded i After Effects? Med høj sandsynlighed. Ikke desto mindre er det ikke optaget i en skov, og singlen havde været årets sommerhit for mit vedkommende, hvis den var blevet udsendt 3 måneder før september. Hvorom alting er, synes jeg alligevel, at I skal tænde lysene, skrue op for radiatorerne, rulle persiennerne ned, downloade “Disappear”, skrue op for lyden, og rykke rundt i lejligheden, så I kan sole jer under loftlamperne og lade som om, at sommeren ikke har forladt os endnu. Wonders Make Joy – fucking up the climate since 2010. Skru op for Lucky Bird og ned for skoven.

Lucky Bird – Disappear (download)
[audio:http://wondersmakejoy.dk/wp-content/uploads/2012/10/Disappear.mp3|titles=Lucky Bird – Disappear]

Jeg har fået lyst til at skrive igen, og det er ikke sidste gang I hører om “Ik’ Mer’ Skov!”.

En kommentar on “ Ik’ Mer’ Skov! ”

  1. Warning: Use of undefined constant clearfix - assumed 'clearfix' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/library/custom.php on line 219
    class="comment even thread-even depth-1 clearfix" id="li-comment-6060">
    Banders 10/31/2012 at 17:19

    JA! On all accounts!
    Husk også alle former for trekanter/pyramider + kaleiodoskop-effekter, så har vi været hele turen rundt.

HVAD SYNES DU? SKRIV EN KOMMENTAR.