Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-includes/post-template.php on line 317

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-includes/post-template.php on line 317

Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/library/controlpanel.php on line 558
19 Sep

Broken Twin på pladespilleren

Skrevet af Lukas Kategori: Blogge

Warning: Use of undefined constant Disable - assumed 'Disable' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/single.php on line 25
Broken Twin på pladespilleren

Dengang Mia og jeg stadig boede på Fyn, forærede Mias far en pladespiller til Mia. Vi ønskede os nogle plader. Jeg tillod mig også at ønske mig nogle, selvom pladespilleren ikke som sådan tilhørte mig. I dag består min pladesamling primært af schlagermusik .. Damn you 20 års fødselsdag i Glamsbjerg, hvor jeg kom til at ønske mig plader.

Sandheden om pladespilleren er, som med så meget andet elektronisk udstyr vi har, at den samler støv oftere end den er i brug. Langt oftere. Selvom det hele er dækket til med en form for plastikkabinet, er den FCAN plade, som har ligget i siden årsskiftet, helt støvet til. Altså, inden under plastikkabinettet. Det opdagede jeg, da jeg den anden dag satte mig for at høre Broken Twins nye EP på pladespilleren.

Der er noget specielt ved at sætte en plade på. Ligesom der er noget specielt ved, at sætte sig i vindueskarmen på kolde søndagsaftener, pakket ind i et tæppe, og kigge op på domkirken eller bare ud i natten. Man kan godt forsøge at forklare mig, at jeg bare gør det for at bekræfte mig selv i, at jeg er en del af den slags mennesker, som jeg selv forestiller mig gør det. Og det ville sikkert være sandheden. For det er da, om ikke selviscenesættende, så iscenesættende, at lades som om, selv for en kort stund, at man medvirker i en meget melankolsk sort/hvid film fra før man selv blev til. En sort/hvid film hvor nogen, som var blevet frygteligt behandlet sætter sig i vindueskarmen og stirer forfærdet og håbløst ud i et ubekræftende og dybt uretfærdigt mørke. Man kunne forklare mig, at det bare er en eller anden opstillet måde, at bekræfte mig selv i, hvem jeg er. Men det er faktisk rigtig hyggeligt. Jeg er vokset op med CD’er og MP3 filer. Pladespilleren er en oplevelse for mig. Og den oplevelse skal have fuld skrue. Og det har den så fået over de seneste par dage, med Broken Twins’ “Hold on to Nothing”. Varm kaffe med mælk, fuld skrue på selvmedlidenhed og pladespiller.

All you can hear, the sound of the sea, colors of dust, you’ve come to believe”. Sådan starter pladen ud med nummeret “Beaches”. “The world is yours, to have and to hold, a rock in your hand, see how it float”. Og sådan fortsætter pladen ud, med forskellige naturfænomener, at beskrive lige præcis hvordan jeg har det. Om ikke andet imens jeg hører pladen.

For det er sket mere end en gang, at jeg har sat det på og hørt “Build up a sky, se how it falls, it comes with the wind, to break down it all”, og tænkt, “Åh, det er lige netop sådan jeg har det. Hvor er det dejligt, at blive bekræftet i, at jeg ikke er den enste”, for bagefter at have tænkt, at, at tabe i Fifa måske ikke helt var det, Broken Twin beskrev ..

Ikke desto mindre sker det en del over den samlede pladeoplevelse, at jeg tager mig selv i, at identificere mig fuldstændig med teksten. Man kunne sige, at det var fordi teksten er så overfladisk som et horoskopsindlæg fra Ekstra Bladet, og det ville jeg nok også havde gjort, hvis ikke det var fordi, at det ville være lodret forkert. Tværtimod hviler helhedoplevelsen i højere grad på Broken Twins musikalske klang, med hvilken jeg drages helt ind i sanglandskabet – fra start til slut. Musikken og vokalerne, som Majke og Emilie har sat sammen, fungerer ret smukt. Så tak for helhedsoplevelsen, med plade og kaffe (og te da jeg for lidt tid siden løb tør for kaffe), og vinylens farverige natur. Det har alt i alt været en lille gave.

Broken Twin – Beaches (download)

[audio:http://wondersmakejoy.dk/wp-content/uploads/2012/09/01-Beaches.mp3|titles=Beaches]

HVAD SYNES DU? SKRIV EN KOMMENTAR.