Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-includes/post-template.php on line 317

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-includes/post-template.php on line 317

Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/library/controlpanel.php on line 558
29 Jun

Northside Festival 2012

Skrevet af Lukas Kategori: Anmeldelser, Blogge

Warning: Use of undefined constant Disable - assumed 'Disable' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/single.php on line 25
Northside Festival 2012

Let’s get to it; Vi har jo ikke skrevet et indlæg siden den 8. juni. Det er godt nok længe siden. Pinligt længe siden. Til gengæld er Mia blevet bachelor i jura, og jeg selv er blevet færdig som multimediedesigner. Hvis jeg kunne gøre det om, og i øvrigt havde et nogenlunde snit med fra gymnasiet (which I don’t), så havde jeg nok valgt at blive jurist også. Men hvad fanden i helvede, så har jeg da et eller andet at skrive på CV’et.

For at blive multimediedesigner skulle jeg skrive 45 sider og forsvare dem. Dagen hvor jeg skulle forsvare dem, var mandagen efter Northside Festival .. Selvfølgelig. Og det var på den præmis, at jeg gennemførte den 3-dages fest, som siden er blevet udråbt til at være en ‘luksus festival’.

Vores omtale af festivalen startede d. 19. februar, hvor vi udgav indlæggene “Lukas: Northside eller Roskilde?” og “Mia: Northside eller Roskilde?”. Vi forsøgte at sætte den evige hymne om, at de to festivaler ikke kan sammenlignes lidt på spidsen. For selvfølgelig kunne de det, og det gjorde vi så hver især – Mia ud fra synspunktet for den gængse koncertgænger, som ikke gider mudder og telttur, og jeg selv ud fra synspunktet for en trofast Roskildetilhænger, som glæder sig til varme dåseøl og tun til morgenmad.

Nu har vi så været afsted, og vi har haft nogle dage til at fordøje vores oplevelser. Og én oplevelse har brændt sig ekstraordinært godt fast. Jeg ved ikke, om det er fordi, jeg er fra Aarhus, og dermed automatisk har en interesse i, at kulturarrangementer i min by bliver en succes, men da regnen væltede ned over plænen, og jeg var nødt til at cykle hjem efter tørt og varmere tøj, havde jeg først og fremmest Northside Festival i tankerne. Hvor var det synd for dem, at de havde forberedt alt det, og så kulminerer det hele i regnvejr. Jeg kan ikke erindre, at jeg nogensinde tidligere har stået på en festivalplads og skænket afvikleren en tanke, når regnen begyndte og falde, og publikum forlod festivalområdet. Som regel har jeg bare ondt af mig selv. Eller også har jeg en lille fjer på, og så betyder regnen ikke så meget. Men denne gang stod jeg og tænkte, at det oprigtigt var synd for dem.

Da Mumford And Sons et par dage tidligere havde aflyst deres koncert pga. en brækket arm, måtte Northside Festival reagere hurtigt. De fik Veto. Og folk blev sure. Det er noget rod med aflysning af et band med Mumford And Sons kaliber, for der findes jo ikke nogen erstatning for år 2012’s Hipster-Runrig. Det kunne hverken Veto eller Northside Festival gøre noget ved. Igen fik jeg ondt af Northside Festival. Og egentlig også lidt af Veto.

En fyr på facebook kronede Northside Festival som verdens længste Grøn Koncert. Det grinede jeg lidt af. Jeg har selv givet Northside Festival navne som Grøn Koncert Med Musikalsk Integritet og Aarhus Open Air, siden de startede for nogle år tilbage. Men Northside Festival er ikke Grøn Koncert, for Grøn Koncert ville jeg aldrig have ondt af. Northside er en lokal folkefest af proportioner. En tøs med former, om man vil. Og sådan én får man hurtigt ondt af, når hun står ude i regnen, og folk dropper hende. Festivalen har en eller anden feel-good-følelse over sig, og derfor føler man med folkene bag, når det pludselig går i kage for dem.

Men dét sagt, så havde vi en rigtig god festival – regnvejr og aflysninger på trods. Vi havde kun et par få bands, som var must-see, og derfor var det tre meget afslappede dage i Ådalen, hvor vi kom og gik som vi havde lyst til. Egentlig holder jeg fast i alt, hvad jeg skrev i min oprindelige sammenligning mellem Northside Festival og Roskilde Festival. Jeg var glad for at være på Northside Festival, og nu glæder jeg mig til at skulle afsted til Roskilde Festival i morgen. Den fulde oplevelse – som om Northside bare var opvarmning til Roskilde. Men Northside Festival er også en oplevelse. En oplevelse, hvor du kan nå det hele, hvor du ikke har så travlt, hvor du kan tage hjem og hente varmt og tørt tøj, når regnen bliver for strid, og hvor du har tid til at sætte dig på en bænk med en øl og en kammerat, uden at gå glip af 17 bands, fester, lejrbesøg og happenings. Northside Festival er aarhusiansk og jysk, når aarhusiansk og jysk er på sit allerbedste. Lidt langsommere, men solidt, kvalitetsrigt og sammenhængende. Det er nemt og ligetil, og man føler sig godt tilpas. Selvfølgelig er der plads til forbedringer – f.eks. aktivitets-wise. Når der kun spiller ét band af gangen, så kan der hurtigt opstå perioder på et par timer, hvor man ikke gider se koncerter og mangler noget andet at tage sig til, og selvom Northside forsøger at holde publikum på pladsen, så er det meget tiltalende lige at smutte, når der alligevel ikke er noget spændende  på scenen – særligt når man skal være der i tre dage. Hvis det havde været høj solskin alle dagene, havde folk nok bare smidt sig på græsset og stenet lidt, og så havde det ikke været noget problem, men når regnen siler ned, der ikke er noget musik, man gider høre, og der ikke er noget man kan tage sig til udover at købe fancy gourmet-hotdogs og øko-pommes, så går der ikke længe, før folk finder på noget andet at lave. Og det er synd.

Men vent; Hvad med musikken? Justice var for sindssyge. Snow Patrol var for sindssyge. Kooks holdt dansefest. The XX spillede den der sang, de hele tiden bruger på TV2s regionale kanaler. Jeg troede kun, det var for Østjylland, men jeg har fundet ud af, at de bruger den over hele landet. Skørt. Den og Coldplays ‘Paradise’. Og før den Coldplays ‘Viva La Vida’. Og før den Coldplays ‘Clocks’. Coldplayfreaks. Men hey – gæt hvem der for andet år i træk fik mange tusinde mennesker til at hoppe på samme tid, midt i regnvejret, og holdte humøret oppe på en af landets sejeste festivaler? Veto. Just saying. Dem, der vil se Hipster-Runrig skal jo nok få set dem. Mon ikke der bliver rig mulighed for det. Så kan Veto og vi andre holde regnvejrsfest med basarm imens.

Alt i alt var Northside en rigtig god oplevelse. Der var søde venner, masser af øller, superfede koncerter, luksus-festivaltoiletter, flinke frivillige – og selvom vejret eller bookingguderne bestemt ikke var med dem, så fik Northside-folket afholdt en vellykket festival – en festival, som vi med glæde besøger næste år igen.

Hvis I har lyst til at se lidt flere stemningsbilleder fra festivalen, så ligger de på vores facebook lige her – enjoy! Nu vil jeg få pakket det sidste til Roskilde ..

HVAD SYNES DU? SKRIV EN KOMMENTAR.