01 Apr

Melodisuppe

Skrevet af Lukas Kategori: Blogge
Melodisuppe

“Fans af Gary Larson og George Orwell vil især blive belønnet, hvis de nærstuderer sanglyrikken”, skriver Atlastop om deres album “Lily White Eyes to the Skies Over La La Land”. Fans af Find Nemo har også har en lækker skive til gode, kan jeg afsløre. For uanset om du er til sofistikerede skriverier om dystopiske fremtidsscenarier og satiriske allegorier om bondegårdsdyr, eller til børnefilm med klovnefisk og vegetar-hajer, så er Atlastop god musik. Og jeg er ret vild med den lille 9 numre lange musiksamling, som de københavnske/islandske/kinesiske drenge har sendt os.

Det hele roder sammen, når gruppen skærer guitarlyde i små stykker, og rører dem sammen i melodisuppe af lyse og mørke stemmer, klokkespil og computerlyde fra noget, der mest af alt minder om en gammel Amiga, der læser en harddisk på femte minut, eller et 56K modem, eller måske et Pacman-spil fra dengang, hvor spil havde deres egne arkadekabinetter på den lokale spilstation.

At blande akustisk med elektronisk er langt fra en ny idé længere, og når folk forsøger at pitche gamle idéer som nye og innovative projekter, som eksempelvis når TDC fortæller om hvor nyskabende deres samarbejde med L.O.C. er, så bliver jeg automatisk sådan lidt småirriteret. Heldigvis er dette slet ikke tilfældet med Atlastop. Tværtimod har de skrevet en meget tilbageholden og åben pressemeddelelse, som ikke gør andet, end at give læseren lyst til at lytte musik. Sådan burde alle pressemeddelelser være.

Atlastop er i musikalsk familie med Tiger Tunes og Dad! Rocks, dog uden at påstå, at de tre er ens – det er de ikke. Men jeg ser en sammenhæng i alle tre bands’ glædeligt fortællende lyd-klang. Det handler om at fortælle, skabe, og lære hinanden at kende, og skabe gode ting sammen. Det er spændende og givende at lytte til. Så se at komme i gang.

Atlastop – This Song (download)

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

En kommentar on “ Melodisuppe ”

  1. Martin 04/03/2012 at 22:03

    tak for indlægget… jeg ved det ikke er særligt cool at en fra bandet skriver, men… nå ja. Det er sjovt at læse andre folks tanker om det man har gået og syslet med i (alt for) lang tid :)

    Vi har også en blog – http://atlastop.com/
    hvor vi skriver om vores lyd eksperimenter og hvad ellers vi går og laver

HVAD SYNES DU? SKRIV EN KOMMENTAR.