Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-includes/post-template.php on line 317

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-includes/post-template.php on line 317

Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/library/controlpanel.php on line 558
26 Mar

Hvad kan man få for 24 kroner?

Skrevet af Mia Kategori: Anmeldelser, Blogge

Warning: Use of undefined constant Disable - assumed 'Disable' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/single.php on line 25
Hvad kan man få for 24 kroner?

Det er ved at være sidst på måneden.. SU’en er brugt, køleskabet er halvtomt, og du har næsten ingen penge tilbage på kontoen. Måske har du kun 24 kroner tilbage. “Det er fandme ikke mange penge”, tænker du måske, men du vil blive overrasket over at høre, hvor meget lækkert du kan få for kun 24 kroner.

Du kan f.eks. købe 2 spanske agurker og 1 lille leverpostej fra Stryhns i Føtex. Det er en ok aftensmad – forudsat, at du har en eller anden form for brød, selvfølgelig. Ellers bliver det lidt ulækkert. Du kan også købe en 2-zoners busbillet til bybussen i Århus – og så har du endda 4 kroner tilovers, og kan komme helt til Brabrand. Begge to gode bud på, hvad du kunne lave på en mandag aften.

Hvis du hverken kan lide leverpostej eller bustur, så kan du købe Jonas K.P.s nye EP. Den udkom d. 5. marts, og koster kun 24 kroner på iTunes.. Og her kan man tale om, at få noget for sine penge..

EP’en hedder “Abyss”, og er noget af det bedste musikhåndværk, som længe er præsteret på dansk grund. Den indeholder 6 tracks, hvoraf 3 er særligt værd at fremhæve – ikke fordi de andre 3 ikke er gode, men fordi de her 3 er ekstraordinært gode.

Det første er EP’ens 2. nummer, “Day”. Det er et fedt nummer – endda federe end det remix som Mike Sheridan har lavet, som også er at finde på EP’en. Lukas beskrev det som “en god morgen”, forstået på den måde, at man står ud af sengen, tager tøj på, spiser morgenmad, går ud af døren – og alting er pissefedt. Ingen sur mælk på havregrynene, ingen halvkold kaffe, ikke noget regnvejr på vej på arbejde. Sådan er “Day”. Det fungerer.

Det næste nummer, som skal fremhæves, er “All We Share”. Det er EP’ens 5. nummer, og minder lidt om noget, som kunne have været med på Trentemøllers “The Last Resort”-album. Jeg kan virkelig godt lide Trentemøller, og særligt “The Last Resort”, så at en så ung debutant  som Jonas K.P. har kunne lave et nummer, der får mig til at associere til en så dygtig og veletableret kunstner som Trentemøller, det har jeg respekt for.

Det sidste, og allerbedste, er nummeret “Abyss”. Jeg har haft det liggende i mit iTunes siden august sidste år, og har længe ville skrive om det, men har ikke rigtig vidst hvad jeg skulle skrive, fordi jeg gerne ville yde det retfærdighed – hvilket jeg stadig ikke er sikker på kan lade sig gøre, når man kun har et par linjers tekst at gøre godt med. Men here goes:

“Abyss” er – uden pis – det smukkeste og mest velproducerede nummer jeg har hørt i mange år.

Så enkelt kan det siges. Jeg ved ikke, hvad det er med det nummer, men det har virkelig sat sig fast. Normalt har musikken på min iPod en meget kort levetid. Jeg lægger et par numre over, voldhører dem når jeg går til og fra uni, og sletter dem så igen kort tid efter, fordi jeg er blevet trætte af dem. Men ikke “Abyss”. Åbenbart. Jeg har prøvet at slette det, som sådan en slap-nu-lige-af-med-at-høre-det-samme-nummer-intervention, men der går ikke mere end et par dage, før jeg synes det mangler på min spilleliste. Det er ikke sikkert, jeg når at høre det hver dag, men det skal helst ligge der.

Jonas K.P. – Abyss
[audio:http://wondersmakejoy.dk/wp-content/uploads/2012/03/Abyss.mp3|titles=Jonas K.P. – Abyss]

Jeg synes, det er helt åndssvagt smukt. Og hvis jeg kun havde 24 kroner, ville jeg bruge dem på “Abyss” . Også selvom det betød, at jeg skulle gå sulten i seng.

3 kommentarer on “ Hvad kan man få for 24 kroner? ”

 1. Warning: Use of undefined constant clearfix - assumed 'clearfix' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/library/custom.php on line 219
  class="comment even thread-even depth-1 clearfix" id="li-comment-4583">
  Philip 03/26/2012 at 20:43

  Vi har masser af penge! SKAT har jo lige været gavmilde!

 2. Warning: Use of undefined constant clearfix - assumed 'clearfix' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/library/custom.php on line 219
  class="pingback odd alt thread-odd thread-alt depth-1 clearfix" id="li-comment-5886">
  Tak Jonas | WONDERS MAKE JOY 10/12/2012 at 16:06

  […] nu var de blevet venner, I guess. EP’en var utrolig og Mia kvitterede i sin tid med teksten: “Hvad kan man få for 24 kroner?”. En solid hyldest til den lille samling af musik. Tak for musikken […]

 3. Warning: Use of undefined constant clearfix - assumed 'clearfix' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/library/custom.php on line 219
  class="pingback even thread-even depth-1 clearfix" id="li-comment-14530">

  […] i gymnasiet. Nå ja, og så har han været på tour med Spleen United. Og så har han udgivet “Abyss”, som er en af de mest spændende frekvenssammensmeltninger Mia og jeg nogensinde har hørt. Og […]

HVAD SYNES DU? SKRIV EN KOMMENTAR.