Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-includes/post-template.php on line 317

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-includes/post-template.php on line 317

Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/library/controlpanel.php on line 558
31 Aug

28 Days Later

Skrevet af Mia og Lukas Kategori: Blogge

Warning: Use of undefined constant Disable - assumed 'Disable' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/single.php on line 25
28 Days Later

I dag er det den sidste dag i august, det er 28 dage siden at vi blev kontaktet af KODAs markedsafdeling, og i dag får vi SU. Vi nævner det ikke fordi vi som sådan mener, at det er relevant i forhold til at være blevet kontaktet af KODA, men KODA nævnte det til “Dialogmødet for Musikblogs” fordi vi uheldigvis kom til at sige, at vi ingen indtægt har, hvorefter det blev påpeget, at vi da havde vores SU. Og den er god nok.

Den er også god nok, at vi bruger vores SU på at betale for strøm, som KODA rigtig nok også påpegede. Strøm, som jo giver liv til vores computere, som vi skriver på, og derfor også er en af udgifterne ved at have en musikblog – på højde med at skulle betale KODA for at bruge musikken, mente de. Det er jo et valg vi har taget – at bruge strøm – ligesom det er et valg vi tager, at vi bruger musik. Og der kan vi lige så godt gå til bekendelse: Strøm er ikke det eneste, vi betaler for. Vi betaler også husleje for den lejlighed, som vi sidder i, når vi skriver indlæg. Og vi betaler også mad, som vi spiser for at få energi til at lave blogindlæg. Ja, det griber pludselig om sig.

Nu skal det her blogindlæg ikke handle om KODAs kommunikative arbejde. Det må være en sag for KODA og KODAs medlemmer at løse – forudsat at KODAs medlemmer mener, at der er et kommunikativt problem at løse.

Det her indlæg hedder, som man kan læse i toppen, “28 dage senere”. I dag er det nemlig 28 dage siden, at KODA kontaktede os. Siden sidst vi skrev, har vi været i København for at besøge KODA til “Dialogmøde om Musikblogs”, som alt i alt var et vellykket møde, med god dialog mellem både KODA, bloggere og musikere. På mødet fremlagde KODA, meget overraskende, en ny betalingsmodel for non-comercial blogge. Et foreslag, hvor KODA mildt sagt har rykket sig rigtig langt siden den gamle aftale. Samtidig et foreslag, der tager udgangspunkt i at musik skal koste penge – en diskussion, der aldrig rigtig blev taget op fordi “Sådan er det”, med udgangspunkt i at stoppe “promotionsglidebanen”. Den vender vi tilbage til. Først lader vi lige den nye aftale blive forklaret af KODA selv:

“Modellen rummer en pris på 109,69 kr. pr. måned for sider, der har op til 2.000 streams/downloads. Har siden op til 5.000 streams/downloads pr. måned er prisen 219,38 kr. Og er der op til 10.000 streams/downloads på musikbloggen om måneden, skal der betales 329,08 kr.”

Den nye aftaler gælder for blogge, der efter KODAs vurdering er non-comercial. En non-comercial blog er en blog, som tjener under 5000kr om året på bloggen, i følge KODAs nye foreslag. Tjener bloggen over 5000kr afregnes der efter de gamle regler, der altså stadig eksisterer.

Wonders Make Joy er en non-commercial hjemmeside, som på trods af frustration over at se sig nødsaget til at skulle administrere sponsorater og støtter, nok godt kan komme til at hænge sammen under den nye aftale – uden at vi har haft tid til at regne på det endnu. Så på den måde er vi glade for den nye aftale. Vi kan nok faktisk godt betale den, modsat den tidligere. Det skaber en mulighed for en dag at få musik på Wonders Make Joy. Det er vi glade for.

Noget vi tror KODA overser er, at unge musikinteresserede, der overvejer at starte en musikblog, lader være fordi de opdager, at der skal forelægge betaling for at måtte bruge musik fra KODA-medlemmer – specielt tanken om at skulle betale for Youtube-embedding og Soundcloud-embedding kan afskrække mange. Grunden til at musikblogging er så godt er, at det er et let projekt at gå i gang med, og at ens arbejde skaber umiddelbar promotion for musik, som har brug for det.

KODA argumenterer for, at musik i et indlæg er mere værd end den promotion, der kommer igen. De kalder det “promotionglidebanen”, at musikere ikke får penge for deres arbejde, men bliver spist af med promotion som betaling. Men hvorfor ikke se promotionglidebanen, som noget positivt? I vores optik har det en værdi for en musiker, når vi skriver om ham/hende på vores blog, og vi ved, at flere spillesteder, bookere, pladeselskaber og managements er faste læsere hos os, og at vi på den måde kan være med til at skaffe spillejobs og pladekontrakter til de musikere, som vi skriver om. På den måde mener vi godt at kunne sige, at vores arbejde har en værdi, og at vi via vores indlæg er med til at skabe en indtægt for musikerne – en indtægt, som vi ikke selv ser noget til.

Betragt dette indlæg som vores sidste kommentar i debatten for nu. Vi kan overleve på den nuværende aftale, og hvis den skal ændres yderligere må det være KODAs medlemmers lod – altså at gøre klart hvorvidt vores arbejde har en værdi høj nok til, at vi kan se os fri for at skulle betale for at levere et produkt, som er til fri brug for musikerne. Betaling for Youtubeindlejring er i vores optik stadigvæk helt absurd, men da 36.000 ved at underskrive KODAs medlemsaftale må mene at det er en rigtig god idé, må vi indrette os efter det.

For nu vil vi bare vente til KODA faktisk har indført reglerne. Vi glæder os til, forhåbentlig i en nær fremtid, at opleve det ske.

Se frem til indlæg, som de plejer at se ud – tekst om musik og om musikerne bag. Tak for opbakningen i sagen.

Roger over.

(læs KODAs eget referat: KODA’S BLOGPOLITIK ÆNDRES)

7 kommentarer on “ 28 Days Later ”

 1. Warning: Use of undefined constant clearfix - assumed 'clearfix' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/library/custom.php on line 219
  class="comment even thread-even depth-1 clearfix" id="li-comment-2509">
  Asker Bjørk 08/31/2011 at 13:58

  Det er rart at høre at sagen har fundet en foreløbig afslutning. Og jeg synes det er ekstremt positivt at KODA på denne måde har lyttet til hvad der rør sig, og reageret hurtigt. Jeg kan godt forstå hvis nogen føler sig forurettede, men sådan vil det jo altid være når regler stilles op eller ændres.

  Som udøvende musiker og meget flittig bruger af musikblogs, synes jeg faktisk det her lyder som et meget rimeligt løsningsforslag. Og jeg tænker også om ikke det på sigt kan være en form for kvalitetsstempel, at bloggere lader sig KODA registrere. Hvis man er villig til at ofre de 1300,- kr årligt, eller villig til at lægge arbejde i at finde sponsorer, må man sige at det borger for en vis seriøsitet. Fuldstændig samme seriøsitet som bookere, pladeselskaber mv. lytter efter, når et band indsender lyttemateriale. Man kan altså godt høre om der er langt blod, sved, tårer og som oftest også penge i det.

  Jeg håber at alle mennesker, der har et seriøst ønske om at lave en musikblog, vil sætte sig ned og lave en forretningsplan, der kan klarlægge hvordan førnævnte 1300,- kr kan skrabes sammen. Ønsk dig dem i julegave, eller tage to ekstra vagter på caféen. Jeg synes ikke det er for meget at bede om. Husk på at alle i denne branche lægger rigtig meget frivilligt arbejde, og oftest også økonomiske investeringer i projektet, før det begynder at gå i nul, og måske endda give afkast.

  Jeg kan ikke forestille mig andet, end at nærværende blog kan skrabe de penge sammen gennem donationer, støttearrangementer eller sponsorater. I virker til at have mange på jeres side, så det burde kunne lade sig gøre.

  Jeg håber i hvert fald alt det bedste for alle de gode, seriøse danske musikblogs!

 2. Warning: Use of undefined constant clearfix - assumed 'clearfix' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/library/custom.php on line 219
  class="comment odd alt thread-odd thread-alt depth-1 clearfix" id="li-comment-2511">
  Sebastian 08/31/2011 at 15:14

  Spændende, som i meget! Alt i alt en god udvikling, men jeg kan simpelthen ikke forstå at streams (der alligevel ligger gratis andre steder på nettet), skal koste penge. Ikke alene er det fjollet at bloggerne skal betale for noget der er gratis, det bliver også et administrativt helvede, med mindre man lægger sin egen version op til stream. Der er en click-counter på download linket lidt lettere at have med at gøre.

  Som udgangspunkt er 1300 kr for et år ikke alverden, og som Asger er inde på skal de fleste “seriøse” blogs nok kunne skrabe det sammen.

  MEN.

  Når du starter et non-profit blog-projekt, så det er det altså ikke fordi du har lyst til at lægge de store forretningsplaner, og tænke sponsorater ind i det hele. Så er det fordi du brænder for musikken, og har lyst til at dele det med omverdenen.
  Lad de seriøse musikblogs pryde sig af mange besøgende fordi de har et godt indhold, istedet for at de er lovliggjorte ved at betale x antal kroner til Koda om året.

  My 50 cent.

  I øvrigt pisse godt arbejde Mia og Lukas – jeg tager hatten af og bøjer mig i støvet!

 3. Warning: Use of undefined constant clearfix - assumed 'clearfix' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/library/custom.php on line 219
  class="pingback even thread-even depth-1 clearfix" id="li-comment-2513">

  […] Make Joy afsluttede for deres vedkommende sagen med indlægget “28 days later“, som jeg synes er […]

 4. Warning: Use of undefined constant clearfix - assumed 'clearfix' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/library/custom.php on line 219
  class="pingback odd alt thread-odd thread-alt depth-1 clearfix" id="li-comment-2632">

  […] Wonder of Joy har også en holdning til KODAs nye “løsningsforslag”. […]

 5. Warning: Use of undefined constant clearfix - assumed 'clearfix' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/library/custom.php on line 219
  class="pingback even thread-even depth-1 clearfix" id="li-comment-3205">

  […] danske remixere. Deraf navnet Rekompileret. Hvis du har fulgt en smule med i de seneste måneders KODA-BLOGGER problematik vil du være klar over, at Rekompileret skal betale penge til KODA, for at lave sådan en […]

 6. Warning: Use of undefined constant clearfix - assumed 'clearfix' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/library/custom.php on line 219
  class="pingback odd alt thread-odd thread-alt depth-1 clearfix" id="li-comment-4236">

  […] KODA-sagen, hvor vi sloges med KODA om, hvorvidt vi skulle betale for at lægge KODA-medlemmers musik til […]

 7. Warning: Use of undefined constant clearfix - assumed 'clearfix' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/library/custom.php on line 219
  class="pingback even thread-even depth-1 clearfix" id="li-comment-4388">

  […] 11 Wonder Sessions, ændret hjemmesidedesign og loge flere gange end vi kan tælle til, været i kamp mod KODA, lavet Mer’ Støj i Århus, skrevet kærlighedserklæringer, lavet interviews, fået […]

HVAD SYNES DU? SKRIV EN KOMMENTAR.