22 Aug

KODA er gået i dialog

Skrevet af Mia og Lukas Kategori: Blogge
KODA er gået i dialog

Nu er det efterhånden nogle dage siden, at vi udgav blogindlægget Udfordringer, samt sendte en pressemeddelelse ud sådan lidt hist og her i den danske musikbranche. Meget er sket siden. Det synes vi i hvert fald selv. Men vigtigst af alt er sagen nået tilbage til Koda, og de har reageret.

Udover at have kontaktet os personligt, har deres kommunikationschef inviteret hele branchen til “Dialogmøde om musikblogs” d. 26 august, og vi deltager selvfølgelig.

Onsdagen hvorpå vi offentliggjorde vores situation med Koda, var det ikke muligt at få en udtalelse fra Koda selv af den simple årsag, at vi ikke gjorde dem opmærksom på, at vi havde sendt pressemeddelelsen ud. Men som sagt har vi været i kontakt med deres kommunikationschef siden, og i den forbindelse bad vi ham komme med en kort kommentar om mødet, som vi måtte bruge i dette indlæg. Det takkede han ja til, og i går lavede Koda følgende statusopdatering på deres Facebook-profil:

“Nu er der 41 personer, der har meldt, at de kommer til vore dialogmøde om musikbrug på blogs. Vi skal nok til at finde et større mødelokale :) Det er rigtig positivt, at interessen for emnet og for at møde os i KODA er så stor. Vi ser frem til et par – forhåbentligt – inspirerende og lærerige timer.”

Efter mødet på fredag skriver vi selvfølgelig et blogindlæg om hvordan mødet gik, og hvad vi snakkede om. Men før det vil vi gerne lige gøre klart, hvad det er for et møde. Nøgleordet er dialog. Der skal snakkes, og forhåbentlig når vi ind til sagens kerne, således at bloggere og Koda får en fællesforståelse af præcis hvad problemet er. Der vil til mødet ikke blive taget nogen beslutninger, da Koda er en kæmpestor organisation, som ligesom andre store organisationer, ikke ændrer reglerne fra den ene dag til den anden. Det er vi, Wonders Make Joy, samt alle de musikblogge vi været i dialog med indtil videre, forstående overfor. At forvente handling fra den ene dag til den anden, hvor skønt det end lyder, er selvfølgelig ikke et realistisk mål.

Der er dog én beslutning, som vi mener at have al mulig ret til at forvente at Koda kan og vil tage til mødet, eller umiddelbart efter. Koda har offentligt meldt ud, at der på nuværende tidspunkt er regler i forhold til det digitale marked, som i korte træk ikke stemmer overens med virkeligheden. Derfor forventer vi, at Koda, indtil de i et stærkt samarbejde med musikere og musikblogge har fundet og indført en løsning, stopper med at udøve de nuværende regler overfor de danske musikblogge, således at der ikke er flere end os, der får fingrene i klemme.

Sidst, men ikke mindst, vil vi gerne minde om, at Koda eksisterer for kunstnerne og ikke for musikbloggene. Derfor bliver det svært at få gennemført et ændringsforslag, hvis det kun er musikbloggene, der giver udtryk for at de nuværende regler er hæmmende. Derfor opfordrer vi Koda-medlemmer derude til at ligge pres på Koda for at finde en løsning hurtigst muligt, således at vi problemfrit kan fortsætte med at sprede jeres musik til vores læsere.

I kan læse mere om fredagens møde på Facebook.

“Dialogmøde om musikblogs”

En kommentar on “ KODA er gået i dialog ”

  1. […] nyhedsindslag i radioen og gedigen debat på diverse internetfora. Og alt dette ledte til, at KODA indkaldte til dialogmøde, hvor de danske bloggeres situation skulle diskuteres, og vi skulle arbejde os frem til en […]

HVAD SYNES DU? SKRIV EN KOMMENTAR.