09 Feb

Pierce & Pierce forklarer titlen på deres debut-EP: “Jeg tror bare det er fordi vi simpelthen ikke er der”

Skrevet af Lukas Kategori: Blogge, Interviews
Pierce & Pierce forklarer titlen på deres debut-EP: “Jeg tror bare det er fordi vi simpelthen ikke er der”

Samme aften som Bjørn Friese og jeg tog en alvorlig snak med Ernest Blackwell, tog vi også en alvorlig snak med Pierce & Pierce. Duoen Jens og Nicholas har nemlig lige udgivet en meget elektronisk EP på 4 numre, som er mægtig fin. I kender allerede nummeret “And A Little Less Fear”, som var med på vores seneste kompilation, men også “American Gardens” er at finde på EP’en, og det er et stjernskud på en dansk elektronisk himmel, hvilket uheldigvis går lidt ud over “This Is Not An Exit”, der falmer ved siden af – lidt ligesom da Spanien spillede mod Danmark til VM i Herre Håndbold. Det er jo ikke fordi Spanien ikke er et godt hold .. Vi har bare en bedre målmand. Men nok om Ep’en og mere fra Pierce’s egen mund.

Fornyligt udsendte I en EP, der hedder “I Am Simply Not There”. Hvor langt tid har den været undervejs?
Jens: “Siden ..

Nicolas: “Var det ikke siden september, oktober?”

Jens: “Jo, oktober.”

Nicolas: “Vi startede med 15 skitser.”

Jens: “Der er jo et nummer på Ep’en, som hedder “And A Little Less Fear” og det udsendte vi slut september. Og så begyndte vi har arbejde en masse med vores skitser”.

Der er 3 andre tracks på Ep’en, og I udsendte “And A Little Less Fear” ret tidligt i forhold til Ep-udgivelsen. Tænkte I meget over om de 3 tracks skulle, have samme essens som “A Little Less Fear”?
Nicolas: “Det tror jeg faktisk ikke. Det er i hvert fald, der hvor vi har været mest usikre i forhold til EPen. For numrene går jo i meget forskellige retninger. “And A Little Less Fear” er lidt mere dubbede end de to første numre i hvert fald. Det første er mere techno end de andre, det andet er house, det tredje er dub techno mens det sidste er two-step. Så de varierer meget. Men overordnet har de stadig lidt af den samme stemning.”

Jens: “De har en rimelig overordnet sound, selvom det er lidt forskellige genre. Jeg synes der er en sammenhængende stemning på Ep’en, sådan rent lydmæssigt. Men det kan selvfølgelig også godt være fordi det er vores lyd, og at vi tænker på den måde vi har produceret det på. Men vi tænkte ikke over det, nej. Og så gammelt er “And A Little Less Fear” heller ikke i forhold til EPen, kan man sige.”

Hvordan har I følt at den er blevet modtaget?
Nicolas: “Ret godt! Jeg kan huske jeg snakkede med Natal (red., Natal Zaks – Aebeloe) om hans udgivelse af “Farver” sidste år. Og jeg kan huske at det dalede lidt efter noget tid. Folk var glade for den, men kortvarrigt.”

Jens: “Det var som om alle bloggede om den på én gang, og så var det ligesom slut. Det er fedt nok at blive skrevet om løbende. Selvom vores Ep selvfølgelig først lige er udkommet. Overordnet har der kun været positiv feedback omkring det.”

Nicolas: “Det der gjorde det meste var at vi sendte første singlen til No Modest Bear som postede den. Og så sendte vi EPen også. Og den postede de i tirsdags. Jeg har ikke styr på hvor mange læsere den post egentlig fik, men det gav os 600 plays over to dage.

Jens: “Det var sgu svedigt!”

Jeres første live-act var på Train, igår. Mia og jeg spillede poker med min 10 årig lillebror i Hjortshøj, så vi var desværre forhindret i at være der. Hvordan gik det?
Jens: “Vandt du?”

Nej, jeg tabte kæmpe stort til Oliver, som så tabte det hele videre til Mia, der vandt .. Så jeg tabte til min lillebror, og dernæst til en pige.
Jens: “Nå. Jeg synes det gik rigtig godt! (red., train-koncerten .. ikke min pokeraften) Vi fandt ud af lidt sent af det var et liveset. Vi troede faktisk bare at vi skule dj’e. Der var ikke rigtig noget som gik galt, i hvert fald ikke som folk kunne høre. Selvfølgelig er der altid småting som musikerne kan høre, men alt i alt gik det godt. Vi fik ros for det!”

Og så springer Bjørn ind (ja, Bjørn er med), og det er jo grunden til at han er så dejlig at have med på tur: “Jeg sidder simpelthen inde med et brændende spørgsmål. Hvad er pointen med citatet fra fra American Psycho?”

Jens: “Altså, hvilket citat?”

Bjørn: “Ep’en hedder “I Simply Am Not There”. Og det er en af de klareste linjer jeg huske fra American Pshyco. Hvorfor “I Simply Am Not There”?”

Jens: “Jeg tror bare det er fordi vi simpelthen ikke er der.”

(og så griner jeg “Nå, men så glæder vi os til jeres dj-set lige om lidt.” .. og her griner alle af hvor god en joke det var .. eller af hvor dårlig humor jeg har. Eller bare for at være høflige. Det finder vi aldrig ud af.)

Jens fortætter: “Pissefed titel! Men der ligger ikke så meget bag det.”

Hvor meget af EP’en spiller I i aften?
Jens: “Jeg tror vi spiller hele ep’en, men vi skal jo spille i 3 og en halv time. Så jeg tror ikke at folk kommer til at lægge mærke til at vi spiller vores eget.”

Nicolas: “Ep’en spænder jo bredt. Så det bliver forhåbentlig et ret flydende set med vores egne numre og vores inspirationskilder.

Hvordan forbereder I jer til i aften, og forbredte jer til igår?
Nicholas: “Til igår havde vi siddet og øvet siden tirsdag. Vi havde lidt et tidspres fra da vi fandt ud af at det ikke var et dj-set, men et liveact .. Ep’en er 22 minutter og vi skulle spille 30. Så vi har haft travlt.”

Jens: “Der øvede vi bare settet igennem. Idag har vi ikke rigtig forberedt noget fordi det er et dj-set. Der er ikke rigtig nogen grund til forberedelse. Det er også lidt det der gør dj-ing smukt. Det med at man kan stå finde på undervejs.”

Hvad kan vi forvente af jer, når I går på om 1 minut?
Nicolas: “Det bliver en fest! En meget stor blanding af techno og house, lidt eksperimentende og så selvfølgelig vores egen musik.”

Den omtalte EP kan hentes på her på Pierce & Pierces tumblr profil.

Der kan ikke kommenteres på dette indlæg