08 Feb

Ernest Blackwell: “Det fede ved popmusik er også at alt ligesom er tilladt – bare det er catchy”

Skrevet af Lukas Kategori: Blogge, Interviews
Ernest Blackwell: “Det fede ved popmusik er også at alt ligesom er tilladt – bare det er catchy”

Ernest Blackwell laver speciel musik. Hvis Gaffa eller Soundvenue skulle anmelde dem, ville de nok få samme skamfulde anmeldelse som Medina og My Name Is Legion fik for deres albums .. Anmeldelser vi her på Wonders Make Joy-redaktionen (vores lejlighed – vi har ikke rigtig nogen redaktion, men det er lyder super professionelt) stod meget uforstående overfor. Det må næsten have sagt sig selv, eftersom at My Name Is Legion er et af de få navne, der har været genganger på vores kompilationer. Men tilbage til Ernest Blackwell. Lørdag d. 22 januar spillede de i Stakladen, også kendt som Århus Studenterhus, sammen med Battle Bossanova og Pierce Pierce. Og mon ikke jeg selv og vores en-gang-imellem-fotograf og ven af Wonders, Bjørn Friese, smuttede om bagved og snakkede lidt med dem .. Vi håber I kan finde rundt i det. De er to og de hedder begge to Kasper, så det kan godt være at det roder lidt sammen. Vi ser ad.

Hvor meget tid bruger I på Ernest Blackwell?
Kasper H: “Altså, i denne her uge har det jo været fuldstændig sindssygt.”

Kasper S: “Vi har lige lavet to nye numre og næsten brugt tid sammen hver dag hele ugen.”

Kasper H: “Lørdag, Søndag, Mandag, Onsdag, Torsdag, Fredag. Og så idag.”

Har I eksaminer i januar?
Kasper H: “Jeg læser psykologi og jeg blev færdig den 7. januar. Men vi har stadig haft travlt. Vi har spillet så mange koncerter i løbet af efteråret og vinteren, at vi ikke rigtig har haft tid til at skrive nyt. Vi har jo ikke et særlig stort bagkatalog. Udover at vi skal lave nye numre, så skal vi også udvikle på vores lyd. Til marts er projektet et år gammelt, så det er purungt stadigvæk. Så det er stadigvæk noget med at finde ud af hvad vi vil med det. Prøve nogle ting af og bare bruge tid på at prøve nogle forskellige lyde af.”

Kasper S: “I forhold til hvor meget tid vi bruger på det, så er det jo lidt i perioder, ikke?”

Kasper H: “Helt sikkert.”

Kasper S: “Jeg arbejder jo egentlig bare ved siden af. Så jeg har ikke nogen eksaminer.”

Så du har den tid du selv vil ligge i det ved siden af arbejdet?
Kasper S: “Ja. Jeg tror ikke, at jeg ville kunne koncentrere mig om at have et studie lige nu, fordi jeg bruger så meget tid på at skrive musik.”

Og du har også Debutants Club ved siden af, ikke?
Kasper S: “Jo, præcis. Så jeg prøver at koncentrere mig om at skrive sange og komme nogen vegne med musikken. Hvis det kan lade sig gøre.”

Før Ernest Blackwell var der Debutants Club og Phoetic. De lyder begge to meget forskelligt i forhold til Ernest Blackwell. I har snakket lidt om at prøve lyde af ..
Kasper H: “Det er svært når man laver musik, at have sådan et udefra kommende blik på det man laver. Og det synes jeg på en eller anden måde, at jeg har i det her projekt. Det er underligt og nyt, fordi det er meget mere mit end fx Phoetic det er. Vi er kun to i Ernest Blackwell, og i Phoetic er vi fem, og så er det på en eller anden måde svært at forholde sig til, hvordan andre ser på det. Jeg tror, at netop fordi vi har de her andre bands, og så hovedsageligt fordi jeg lytter til musik der ikke er ligesom Ernest Blackwell, så giver det en god distance til det, som gør det nemt at være bevidst omkring det vi gør. Vi laver sgu electro-pop.”

Kasper S: “Det er klart defineret i forhold til andre musikprojekter. Det er ret mange bands, der har problemer når de skal beskrive sig selv. Vi er rimelig bevidste omkring at vi laver popmusik med elektroniske beats.”

Kasper H: “Og så er det et fedt sidespring. Jeg ved også godt, at det ikke er de store følelser, der er i spil i det vi laver. I det her er det vildt fedt, at man bare ved at lave musikken bliver pisse glad. Jeg tror det er med til at give projektet energi. Og så er det først inden for det sidste halve år, at jeg er begyndt at acceptere at jeg godt kan lide pop.”

Du sagde også (før jeg begyndt optagelsen) “desværre” til at jeres musik ikke var Medina. I lyder meget lidt afskrækket over for popelementet.
Kasper S: “Vi hører rigtig meget Medina.”

Kasper H: “Og det er ikke sådan med et glimt i øjet! Vi hører Medina. Det er lidt et eventyr på en eller anden måde (red., Ernest Blackwell), for det er lidt et ukendt land.”

Kasper S: “Det fede ved popmusik er også at alt ligesom er tilladt, i forhold til så mange andre genrer. Bare det er catchy. Det er noget af det jeg synes er fedest ved det.”

Kan I sætte Ernest Blackwell i kategori med andre danske bands?
Kasper H: “Vi har lidt tænkt over det i forhold til at hooke op med nogen at spille live med. Men det er svært. På de mest elektroniske Vinnie Who numre, der kunne vi godt være med.

Kasper H: “Vi kan godt sætte ord på hvad vi laver, men det er svært at finde bands vi lyder helt ligesom. Og der er ellers mange fede elektroniske kunstnere at vælge imellem.”

Til sidst, hvad kan vi forvente os af jer i aften?
Kasper H: “The usual!”

Kasper S: “God energi, nye numre!”

Husk at man stadig kan hente Ernest Blackwells EP “The Importance Of Being Ernest Blackwell”, der efterhånden har et par måneder på bagen, inde på duoens bandcamp.

En kommentar on “ Ernest Blackwell: “Det fede ved popmusik er også at alt ligesom er tilladt – bare det er catchy” ”

  1. […] aften som Bjørn Friese og jeg tog en alvorlig snak med Ernest Blackwell, tog vi også en alvorlig snak med Pierce & Pierce. Duoen Jens og Nicholas har nemlig lige […]

HVAD SYNES DU? SKRIV EN KOMMENTAR.