04 Dec

Fokus på en mand fra indieanerland

Skrevet af Lukas Kategori: Blogge, Interviews
Fokus på en mand fra indieanerland

Mikkel Bolding laver god musik – det er dagens statement fra min side af. Og så har han et usandsynligt pænt skæg, som jeg misunder, da jeg ikke selv kan gro skæg. Jeg kan gro noget skægt dun, som får mig til at se 10 år yngre ud, men det er ikke meget værd ude i det århusianske musikliv. Så fra en dreng uden skæg til en mand med, måtte jeg spørge:

Jeg er meget misundelig på dit skæg, da jeg ikke selv kan gro et – er du selv tilfreds med dit, og hvad synes du det udtrykker?
“Forfængelighed. Jeg ser bedst ud med skæg, og har af samme grund haft det i mange år. Hvem vil ikke tage sig bedst muligt ud?”

En selvbevidst mand med skæg, som laver god musik. Hvad mere skal man bruge i et idol? Jeg er fan. Sidder du i midlertid derude og får følelsen af ikke at vide nok om Mikkel Bolding til at fane ham (udsangsord taget fra navneordet “fan”, altså “at fane” nogen) endnu, så smed jeg ham lige en række livstillsspørgsmål oveni.

Hvad er din yndlingsfilm?
“Sådan noget skifter hele tiden og kører også nogle gange i ring. I øjeblikket er jeg i et loop hvor jeg er meget tilbage ved film som Terminator 2, Predator, Robocop osv.”

Er du kaffedrikker?
“Ja. Jeg drikker to stærke espresso hver morgen. Kan ikke leve uden.”

På hvilken tid af døgnet arbejder du bedst?
“Først på dagen. Hvis det er rock og rul-myten du går efter at få bekræftet her, må jeg melde pas. Jeg arbejder meget sjældent om natten.“

Hvilket dyr identificerer du dig bedst med?
“Jeg er ikke et udpræget dyre-menneske eller dyreven, eller hvad det nu hedder. Så jeg tror ikke jeg rummer empati nok på den konto til at identificere mig med et dyr, haha.”

Hvilke danske bands eller solister fascinerer dig mest for tiden?
“På det seneste har jeg været meget glad for Systems nye album, “B”. I en helt anden grøft er jeg ret vild med Iceage, et meget ungt og relativt nyt band. Indtil videre har de kun udgivet en 7-tommer med en lille håndfuld numre. Men der er vist et album på vej. Det er sindssygt smadret, men de har en vildt melodisk ting kørende nede under fræseriet. De to elementer sammen gør et eller andet helt vidunderligt for mig.”

Han er altså sej .. Så kan I sige hvad I vil. Sidder du, Mikkel Bolding, derude nu og tænker “det var ikke helt sådan jeg havde regnet med at interviewet skulle udformes” må vi hellere vende tilbage til det, det hele handler om. Musikken. Mikkels soloprojekt Messy Shelters, der har eksiteret siden 2002-2003, er nemlig grunden til at denne mand er interessant at få på bloggen. På opfordring fra en ven indspillede han et par numre han havde skrevet, der i midlertid hurtig skiftede karakter til noget helt andet end deres oprindelige form. Om indspilningen fortæller han:

“Den oplevelse, tror jeg, var inticamentet til for alvor at gå igang, for jeg blev meget interesseret i hele produktions-aspektet omkring det at lave musik. Det har jo så efterfølgende været det, jeg har brugt det meste af min tid på som Messy Shelters. Jeg har ikke lavet demoer, spillet et hav af koncerter i årene frem mod min første udgivelse, som ellers er comme il faut. Jeg har bare nørdet den, bygget mit studie op og så ellers holdt min kæft til jeg syntes jeg var klar. Det var en god tid hvor jeg lærte meget. Men når jeg ser tilbage nu, kunne jeg måske godt ønske at jeg havde taget mine sange under armen og kastet mig ind i gamet lidt tidligere. Ikke mindst på grund af at materialet til ep’en stort set lå klar 2-3 år før den blev udgivet.”

Hvordan startede du helt tilbage i sin tid med at spille musik?
“Som helt lille ønskede jeg vildt at få lov til at gå til trompet. Men min far mente det var bedre at melde mig til guitar, så sådan blev det. Siden har jeg så kastet mig over flere andre instrumenter, men trompeten mangler jeg stadig.”

Hvordan kom du på navnet Messy Shelters og har det noget sammenhæng med din lyd?
“Jeg ville gerne have et navn der både kunne opfattes som et personalias og som bandnavn. På den måde kan navnet rumme alt hvad projektet potentielt kan udvikle sig til. Messy Shelters kom op fordi jeg blev inspireret af de gamle amerikanske blues-sangere, der tog nogle helt vilde kunstnernavne, fx Howlin’ Wolf, Snooks Eaglin, Muddy Waters og Leadbelly.”

Messy Shelters er et soloprojekt hvor du (næsten) indspiller alt selv. Hvordan var det først at støbe “Abandonship” sammen, og nu brygge på et helt album alene?
“Ep’en er en sammensat størrelse og som på de fleste debutudgivelser er sangene skrevet over en lang periode – i mit tilfælde en 5-6 år. Da den kom ud var den ikke længere så frisk for mig. På den nye plade, derimod, er det noget andet, fordi jeg startede helt fra scratch og i højere grad har haft mulighed for at skabe en sammenhæng, der er i tråd med hvad jeg synes der er fedt nu og her. Med hensyn til selve processen, så har jeg det rigtig godt med at arbejde alene, og har også især under arbejdet på det nye album fundet ud af hvor vigtigt det er for mine sange og min lyd at jeg holder fast i at gøre det på den måde. Der opstår noget specielt når man isolerer sig med sit materiale – på samme måde som der også kommer noget godt ud af at gøre det modsatte. Det er bare to forskellige bevægelser, og det indadvendte, lange stræk passer godt til mig.”

Hvis du, vores læser, er en upcomming musiker kan det næste stykke måske hjælpe dig. Jeg har prøvet det at samle en udgivelse med mine to kompilationer “To Sider Af Samme Sommer” og “Indieanermusik” lidt, men ikke i særlig høj grad. Og tanken om ikke bare at skulle sammensætte numrene, men også indspille alt materialet selv virker umiddelbart uoverskueligt. Derfor spurgte jeg Mikkel om hvor man griber opgaven, “at lave et album” an, og hvilke tanker han har gjort sig før han gik igang:

“Altså, nu har jeg jo ikke lavet mange plader, og har ikke en kæmpe diskografis erfaringer at trække på. Men jeg vil sige, at jeg alligevel har en ret klar ide om hvad jeg vil og hvad jeg ikke vil. Først og fremmest går jeg ikke igang, før jeg føler jeg har noget at sige. Og med det mener jeg ikke nødvendigvis tekstligt – jeg skal i lige så høj grad have en ide om hvad jeg vil rent lydmæssigt. Det er ikke sådan at hele grundlaget for albummet skal være på plads og formuleret, men der skal være et brændstof at gå igang på. Derefter er meget laboratorie-agtigt. I meget lang tid. Langt det meste af processen går ud på at destillere og eksperimentere med lyde og instrumenter og skrive en masse sange der ikke skal bruges til andet end at være katalysatorer for nye måder at gøre ting på, indspille på og så videre. Og så efter noget tid har jeg fået bygget en ramme og fundet frem til et bestemt arsenal af instrumenter og lyde – en sound – der kan puttes derind. Så kommer sangene for alvor. Og det går som regel hurtigt”.

Messy Shelters – Wandering, Wondering

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Messy Shelters – Roll Over Reason

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Disse to tracks er fra Messy Shelters første udgivelse, Ep’en “Abandonship”, som efterhånden er ret gammel. Helt tilbage fra 2008 faktisk. Den gode nyhed er at Mikkel i dette øjeblik arbejder på nyt materiale.  Eller arbejder og arbejder, for albummet, der hedder “Root System”, er faktisk færdigt og selvom det først udkommer til marts vil der allerede blive luftet nye ting fra det i begyndelsen af det nye år. Messy Shelters er signet hos Tigerspring og det er under dem, at udgivelsen vil komme. Søde Mikkel og Tigerspring har i øvrigt givet os lov til at spille lidt fra den kommende udgivelse, når det er klart til at blive spillet. Så hvis I er glade for Messy Shelters, så har I noget at se frem til i det nye år, både fra ham og hos os. Det gør vi i hvert fald! Ligeledes undrer vi os lidt over manglende fans på facebook hos denne gode mand, så gå gerne ind og like Messy Shelters.

Der kan ikke kommenteres på dette indlæg