19 Mar

Perler For Rum-Svin Tour, Train (Århus)

Skrevet af Lukas Kategori: Anmeldelser
Perler For Rum-Svin Tour’ren er Rumpistols og Bjørn Svins projekt, hvor de sammen med upcomming Mofus turnerer landet tyndt. Igår spillede de på Train, og WMJ kiggede med.

Mofus
Bag navnet Mofus gemmer københavnske Anders Bech sig. Han laver electro med følelse. Mange af hans numre indeholder en Mikael Simpson-lignende guitarbund, og når han blander det med sang, ender hans musik som en blanding mellem Sorten Muld og Blue Foundation. Ydmyg som han stod på scenen, udfyldte han (og en unavngiven kvindelig solist) knap og nap rollen som opvarmere. Koncertens højdepunkt var “How Much A Machine Are You”, under hvilket han først rigtigt nåede udover scenekanten. Jeg havde ikke hørt hans musik før koncerten, men efter at have tjekket hans myspace, må jeg være ærlig og anbefale, at man tjekker den ud frem for koncerterne. Det anbefaler jeg i midlertidigt også på det kraftigste at man gør, for hans kompositioner er fantastiske!

Mofus på myspace, klik
her.

Rumpistol
Efter at Mofus havde forladt scenen, trådte Jens Berents Christiansen, bedre kendt som Rumpistol, op på scenen. Iført t-shirt og guitar tog han det skridt, som Mofus ikke turde at tage. Med sort-hvide glimt af himmel og skov på bagtæppet, og gamle, blinkende lamper placeret i en cirkel omkring ham, skabte han en spænding omkring sig selv og sin musik. Han drak øl under settet, og viste tydeligt med sin krop, at han selv nød aftenen. Alt i alt en meget selvsikker optræden, lige indtil han blev ramt af en stribe tekniske problemer, der resulterede i udmeldinger som: “Dårlig computer karma” og “Det er bare ikke min aften i aften”. Og da han, efter at have genstartet sin computeren for anden gang, endelig færdiggjorde et helt nummer måtte han gå af pga. tidsplanen. En trist affære, for den første halvdel af koncerten var fuld af guf.

Rumpistol på myspace, klik
her.
(hint: hør Acoustic’s “T.P.Ø. (Rumpistol remix)” – det er et af mine absolut yndlingsnumre)

Bjørn Svin
“Godaften” sagde Bjørn Svin og gik i gang. “Jeg har lige fået en ny maskine. Den er indenunder pulten. Og den kan sige waaarh”. Det gjorde den så resten af aftenen og den gjorde det godt. Under navnet Bjørn Svin gemmer Bjørn Christiansen sig. Han har udgivet musik siden 1995, og mest kendt er nok ‘Mer Strøm’. Et nummer, der specielt er blevet spillet de sidste par år grundet Den Sorte Skoles mash-up af det og Malk De Koijns “Å Åå Mæio”.

Under sin optræden kørte han videre med det sort/hvide tema. Han bevægede sig dog væk fra Rumpistols naturtema, og havde i stedet sorte og hvide trekanter til at dreje rundt på lagnet bag sig. At gå fra naturens uregelmæssighedder til trekanternes mere rene struktur beskriver også det, der skete rent musikalsk. Det hele blev mere strukturet og ensformigt – på den måde der gør, at man får lyst til at danse – og hvis ikke musikken gjorde tricket, så gjorde Bjørn Svins egen dans det.
Den høje krop hoppede op og ned, så hans hvide krøller svingede i takt med musikken. Og når han ikke havde hænderne begravet i sine instrumenter og maskiner, svingede de let i luften, som om han dirigerede musikken. Alle kiggede mod scenen.

Det sidste nummer han spillede var ‘Mer Strøm’ og først her lykkedes det, efter at have smidt sin skjorte, at få de der stod foran scenen til at danse.

Bjørn Svin på myspace, klik
her.

En rigtig torsdagskoncert
Musikken var, trods Rumpistols tekniske problemer og manglende selvsikkerhed, god. Hvis man lukkede øjnene var det hele skønt. Det var synd, at koncerten lå på en torsdag. Man kunne tydeligt mærke på folk, at de skulle noget fredag morgen, der hindrede dem i at drikke sig utallige kæppe i øret – mig selv inklusiv. Ikke desto mindre er det fedt, at kunne melde sig ind i klubben af folk, der har hørt Bjørn Svin spille ‘Mer Strøm’ live.

HVAD SYNES DU? SKRIV EN KOMMENTAR.