11 Apr

Bodebrixen, Kulturmaskinen (Odense)

Skrevet af Lukas Kategori: Anmeldelser
”Er du sur og trist”, så skulle du være taget til Bodebrixen koncert på Kulturmaskinen og klappe med på jazz-hands- indie-pop’ish-hygge-musik, og fået en ordentlig omgang ømme lægge efter at have hoppet en hel koncert. Pasteltøj og dansende guitarister, der trods et alt for lille publikum, brugte tricks som at gå helt ud i siden af scenen og klappe i takt med hænderne over hovedet, gjorde fredag aften fænomenal god! Da jeg så dem sidst (Roskilde Festival 2010) stod folk meget tæt, og det betød, at al dans fra hoften og ned var umuligt. At fredag aften d. 9 april var en intim-koncert skyldes selvfølgelig udelukkende, at billetsalget ikke har været særlig stort – men ikke desto mindre nød de fremmødte godt af at stå tæt på bandet, og samtidig var der plads nok til at bevæge både hofter, knæ og fusselanker.

I forbindelse med denne anmeldelse har jeg en indrømmelse, som samtidig er et statement om hvor fantastisk en koncert det var. Jeg er rimelig ny i felten som anmelder, og jeg har ikke anden erfaring end de anmeldelser, man skulle skrive i niende klasse for at lære om forskellige stilarter. Og da jeg samtidig husker dårligt, har jeg indtil videre set mig nødsaget til, at skrive noter fra koncerter ned i kladder på min Nokia – for på den måde at huske det hele. I år har jeg indtil videre været til Skateistan, Perler For Rumsvin-tour, Lisa Nilsson og Peter Sommer + Stoffer & Maskinen. Fra alle koncerter har min telefon været fyldt op med små beskeder fra koncerten. Men når jeg kigger efter beskeder fra denne koncert, ligger der kun en eneste besked:

”Bode og de andre rødder er cool nok til at stå og se på deres opvarmningband sammen med publikum”.

Fra den besked og frem har jeg ikke gemt en eneste. Det synes jeg siger meget om, hvad det var for en koncert.

Nu er det så søndag, og status er, at der ligger en grøn ballon i frugtskålen og noget konfetti i min sofa. Jeg har lige opdaget at Bodebrixen næste koncert er på Studenterhus Århus d. 22 maj. Jeg håber vi alle sammen kommer til at ses der!

HVAD SYNES DU? SKRIV EN KOMMENTAR.