Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/library/controlpanel.php on line 558
Archive for the Konkurrencer Category

Warning: Use of undefined constant Disable - assumed 'Disable' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/archive.php on line 45
Vind billetter til Dúné eller The Kissaway Trail
Warning: Use of undefined constant Disable - assumed 'Disable' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/archive.php on line 55

The Kissaway Trail spiller på Rust i København lørdag d. 19. oktober, og Dúné giver koncert både d. 18. og 19. oktober på Fatter Eskil i Århus. Vi er blevet spurgt, om ikke vi vil udlove nogle billetter til de tre koncerter. Det vil vi gerne. Hvis du kun er her for at deltage i konkurrencen, så vil jeg ikke holde på dig længere. Alle de praktiske informationer er i bunden af dette indlæg, og du skal ikke have dårlig samvittighed over kun at besøge os for at komme til koncert. Så feel free to scroll.

Hvis du til gengæld er nysgerrig over hvorfor lige præcis Dúné og The Kissaway Trail, som ellers begge er rimelig veletablerede bands, skal have en plads her hos os, så læs videre.

Tilbage i slutningen af 2006 var jeg til julefrokost med 1.A fra Vestfyns Gymnasium. Jeg havde langt hår med både krøller og afblegede striber i og tynde sorte eyeliner-linier på mine øjenlåg. Når min Far taler om sin unge dage, siger han ofte, “dengang jeg var en lille pige med rottehaler”, eller noget i den dur. Da jeg startede i gymnasiet, var jeg praktisk talt en lille pige med rottehaler.

Jeg gik i klasse med en rigtig sød pige, der hed Anna Sabine, og den dag i dag vist stadig hedder det. Til julefrokosten havde hun medbragt sin kæreste Kristian Håskjold, som var kommet hele vejen fra Middelfart Gymnasium – hvor alle de seje kom fra. I hvert fald når man så det med øjnene fra et emobarn i Glamsbjerg.

Det var en tid med The Fashion, Sidste Ambulance, Spleen United, Veto og tonsvis af andre seje upcoming kunstere, herunder The Kissaway Trail, der ligesom Kristian Håskjold, var fra Middelbart. Da Fyn ikke dengang var kendt for sin store produktion af pissegod rytmisk musik, så var det svært ikke at lægge mærke til et band som The Kissaway Trail, der fulgte op på tidligere fynske eksportsucceser som Rock Hard Power Spray og Saybia. I mit hoved var Middelfart Manhatten, og Glamsbjerg var, ja, Glamsbjerg.

Kristian havde også tynde eyeliner-streger på, og repræsenterede i langt bedre grad end mig selv, den påbegyndende hipster – indiedrengen. Jeg kan huske, at jeg var skide misundelig på hans stribede skjorte, som fra ende til anden udkonkurrerende min blå Tuborg-nissehue med blink i.

Til julefrokosten medbragte han en brændt CD. På denne CD var Dúnés “Bloodlines”. Jeg havde aldrig hørt noget lignende før. Jeg havde til min fødselsdag et par måneder tidligere fået foræret Vetos “There’s A Beat In All Machines” af min Far, som havde lært bandet at kende under en elevfest på Eriksminde Efterskole, hvor Veto vist også holdte til i sine unge dage. Men Dúné var jo jævnaldrene, og Dúné gik også med eyeliner. Veto var voksne. Så for en lille pige med rottehaler til julefrokost i en blå-blinkende Tuborg-nissehue i en stald et sted på den fynske muld, så var Dúné drømmen.

Og så kom dokumentaren om dem. En dokumentar, som den dag i dag giver mig helt ondt i maven at se. For godt nok var jeg ikke i Polen og Japan for at spille musik. Men historien om at ville ud af provinsen, og klare den, uden at kunne give slip på alle frustrationerne som har bygget sig op over 3 års ungdomsoprør, eller mangel på samme, er universel.

På et tidspunkt blev jeg kærester med Mia. Vi flyttede til Aarhus og begyndte at studere og arbejde – og falde til ro. Måske er det derfor, både Dúnés og The Kissaway Trails debutudgivelse er den eneste af deres plader, som virkelig har slået benene væk under mig. Tiden var til Dúné og The Kissaway Trail, og jeg var i tiden. Men nu får vi allesammen chancen for, for en enkelt aften at opleve det hele igen.

Vi udlover 3×2 billetter til The Kissaway Trail på Rust fredag d. 18 oktober, og 4×1 billet til Dúné på Fatter Eskil – 2 til fredag og 2 til lørdag.

Det eneste du skal gøre, for at deltage i konkurrencen, er at sende en mail til mia@wondersmakejoy.dk med navnet på dit yndlingsnummer fra enten Dúné eller The Kissaway Trail, alt afhængig af hvilken koncert du gerne vil til. Vi vil meget gerne høre, hvorfor det er dit yndlingsnummer, men kun fordi vi er nysgerrige. Det er ikke et krav for at deltage i konkurrencen. Husk desuden at skrive, om du vil til Dúné fredag eller lørdag, hvis det er de billetter, du går efter. Konkurrencen slutter fredag d. 18. oktober kl. 12.00.

Vi håber på at høre fra en masse af jer!


Warning: Use of undefined constant Disable - assumed 'Disable' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/archive.php on line 45
Vind billetter til Benjamin Kissi og Ivory & Gold
Warning: Use of undefined constant Disable - assumed 'Disable' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/archive.php on line 55

Vi er nået til andetsidste afsnit i vores Rust-føljeton. Kun 2 konkurrencer er tilbage, og den første sætter vi gang i nu.

På fredag er der nemlig dobbeltkoncert på Rust. Benjamin Kissi og Ivory & Gold lægger vejen forbi det københavnske spillested, og vi har hele 5×2 billetter på højkant.

Kissi har igennem de sidste mange år været en del af den danske musikscene – både som sanger, sangskriver og musiker. Han har haft fingrene med i både Are We Brothers og Gypsies, og har derud over lagt vokal til folk som The William Blakes, Eaggerstunn, Medina og Outlandish. Tidligere på året udgav han så sin første solo-EP og står nu for alvor på egne ben. Med radiohittet “Makeup Sex” sparkede han solokarrieren godt i gang, og han har hurtigt fået slået sin nye status som soloartist fast med elektropoppede syvtommersøm.

Duoen Ivory & Gold består af producer Ronni Vindahl, der tidligere har arbejdet sammen med bl.a. Mø og Boom Clap Bachelors, og sangerinden Karen Groth. De udgav deres debut-EP i 2011 og har siden da haft fuld fart på – bl.a. som Vegas Udvalgte. Og med EP, fuldlængde album, et par optrædender på Rekompileret og senest et lækkert ELOQ-remix i bagagen, ser det ud til, at Ivory & Gold har masser at byde på endnu.

Det eneste du skal gøre, for at deltage i konkurrencen, er at sende en mail med dit fulde navn til mia@wondersmakejoy.dk – så deltager du i lodtrækningen om 2 billetter. Konkurrencen slutter torsdag d. 10. oktober kl. 12.00, og vinderne får besked på mail. God fornøjelse!

21 Sep

Nyt fra Mount Rushmore Safari

Posted by Mia Categories: Blogge, Konkurrencer

Warning: Use of undefined constant Disable - assumed 'Disable' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/archive.php on line 45
Nyt fra Mount Rushmore Safari
Warning: Use of undefined constant Disable - assumed 'Disable' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/archive.php on line 55

Sidst vi hørte fra dem, var det med cowboyvideo og skumfiduser. Og blod. Og masser af smøger. Siden er debutalbummet “Elba” blevet udgivet, og en Danmarkstour står for døren.

Det hele startede i 2011. Siden er der løbet både vand og bandmedlemmer under broen, men Mount Rushmore Safari har holdt fast i den gode lyd og de gode tekster. Det gælder særligt for debutalbummet, hvis tekstunivers er opbygget omkring forsanger Andreas Sorgenfreis oplevelser i sit arbejde:

”Sideløbende med bål og brand i bandet, var jeg ansat på en institution for unge med psykiske lidelser. Det var et godt arbejde, som igennem de 3 år jeg var der, lærte mig utroligt meget om mig selv og livets kompleksitet, men også et hårdt arbejde, som kræver at du investerer en god del af dig selv, hver gang du står op til endnu en dag. Det hele åd mig op til sidst, og jeg endte med at føle mig så ensom og utilstrækkelig, så jeg i sidste ende var i tvivl om hvorvidt jeg måske selv stod på randen til et reelt psykisk sammenbrud. Mange af teksterne på albummet handler om de her komplikationer, og graver man lidt i historiebøgerne vil man også hurtigt finde ud af hvorfor det endte med at være netop ”Elba”, som pladen skulle hedde.”

Wikipedia siger, at Elba er en ø ud for Italiens kyst. Og en bil produceret af Fiat. Og en vin brygget på nogle særlige druer. Og syv forskellige personer, hvoraf én netop har medvirket i en film, hvor han smadrer monstre med megarobotter. Jeg ved ikke helt, hvilken af disse Andreas hentyder til. Men personligt ser jeg en fin sammenhæng mellem samtlige muligheder og Mount Rushmore Safaris musik. Jeg betragter det som en pick-and-choose-situation, hvor man som lytter kan vælge den løsning, som man synes går bedst i tråd med ens opfattelse af albummet. Om det så er Pacific Rim eller italiensk vin, må være op til den enkelte.

Spøg til side. “Elba” indeholder 9 numre, hvoraf I allerede kender “John Wayne”. Track nr. 2 på pladen er “Promised You The World”, som jeg er blevet helt vild med. Melodien er let og legende, og stemningen og store dele af vokalen leder tankerne hen på The Cure og “Friday I’m In Love”. Midt imellem de bløde åh’er og ah’er er der imidlertid også et energisk og mere dystert omkvæd, som jeg er specielt glad for. Kontrasten mellem de to dele af nummeret gør sig ufatteligt godt, og jeg nyder at lytte til det igen og igen. Det var samme kontrast, som blev brugt i “John Wayne”, hvor verset var hårdt, mens omkvædet var blødt, og det er altså en metode, som fungerer rigtig, rigtig godt i mine ører.

Mount Rushmore Safari – Promised You The World
[audio:http://wondersmakejoy.dk/wp-content/uploads/2013/09/Promised-You-The-World_SINGLE.mp3|titles=Mount Rushmore Safari – Promised You The World]

“Promised You The World” er, som sagt, blot 1 ud af  hele 9 tracks på debutalbummet, så der er nok at kaste sig over og forelske sig i. Jeg har ikke hørt hele albummet endnu, men jeg ser frem til at kunne begrave mig i et par høretelefoner og lytte det hele igennem. Og så vidt jeg ved, er der allerede et eksemplar på vej til mig med posten. Lækker musik direkte til døren er én af de mange goder ved at være musikblogger.

Et andet gode er at kunne dele ud af lækker musik – og det får jeg lov til i dag. Mount Rushmore Safari har nemlig foræret mig 4 ekstra albums, som jeg kan forære til jer, søde læsere. Så hvis du også vil have del i goderne, skal du blot sende en mail med  navn og adresse til mia@wondersmakejoy.dk, så deltager du i lodtrækningen om at få tilsendt “Elba”. Konkurrencen slutter fredag d. 27. september kl. 12.00.

Allerede i morgen er der dog mulighed for at få fyldt lidt benzin på Mount Rushmore Safari-tanken. De fire safari-fyre starter nemlig deres Danmarksturne, og der er rig mulighed for at opleve dem og deres lækre musik. Festlighederne sparkes i gang på Ideal Bar, hvorefter turen går til både Fredericia, Herning, Aalborg, Svendborg, Århus og Thisted. Undervejs får de selskab af The Broken Beats og The Kissaway Trail, og der er i den grad lagt i ovnen til nogle kvalitetsspækkede musikoplevelser. Koncerterne foregår henover efteråret, og sidste koncert er hos de dejlige mennesker i URT lige før jul. Bedre måde at varme op til andesteg og julegaver findes vist ikke.


Warning: Use of undefined constant Disable - assumed 'Disable' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/archive.php on line 45
Vind billetter til Kirstine Stubbe Teglbjærg
Warning: Use of undefined constant Disable - assumed 'Disable' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/archive.php on line 55

Det er kun et par dage siden, vi afsluttede sidste konkurrence – men vi kaster os straks over en ny.

På lørdag indtager den tidligere Blue Foundation-frontfigur Kirstine Stubbe Teglbjærg nemlig Rusts lokaler, når hendes sensommertour lægger vejen forbi hovedstaden. Hun forlod Blue Foundation i 2009, og har siden 2012 rumsteret en hel del i undergrunden, hvor hun har tryllebundet både danske og udenlandske lyttere med sit dansksprogede musik. Med sit debutalbum “Hamskifte”, som er selvskrevet og selvproduceret, har hun for alvor taget de første skridt ud i selvstændigheden, og både publikum og anmeldere har applauderet hendes mod og musikalske evner.

Vi har 2×2 billetter på højkant, og du skal blot sende en mail med dit fulde navn til mia@wondersmakejoy.dk – så er du med i lodtrækningen om to billetter. Konkurrencen slutter fredag kl. 12.00.

02 Sep

Vind billetter til Mother Lewinsky

Posted by Mia Categories: Konkurrencer

Warning: Use of undefined constant Disable - assumed 'Disable' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/archive.php on line 45
Vind billetter til Mother Lewinsky
Warning: Use of undefined constant Disable - assumed 'Disable' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/archive.php on line 55

For et par uger siden skrev jeg, at Rust havde foræret os en stak billetter til deres kommende koncerter. De første billetter er allerede brændt af på bass-fest med Bottled In England, og nu er det tid til konkurrence numero dos!

På torsdag påbegynder Mother Lewinsky nemlig deres Danmarksturné, hvor de besøger 9 byer rundt om i landet. Lørdag gælder det Rust, og det er den koncert, du har muligheden for at få gratis adgang til. Det eneste du skal gøre, er at sende en mail til mia@wondersmakejoy.dk med dit fulde navn. Konkurrencen slutter fredag d. 6. september kl. 12.00, hvorefter vi udvælger hele 5 vindere, som hver får 2 billetter til lørdagens koncert.

Som opvarmning til koncerten, kan I nyde musikvideoen til nummeret “Running Out The Door”. Melodien er utrolig catchy, og som sædvanlig er den skarpe vokal og strygerne i højsædet.

Tilbage i juni lavede Lewinsky-drengene i øvrigt et samarbejde med Simon Kvamm fra Nephew og Steffen Westmark fra The Blue Van. Det har bl.a. ført til nedenstående video, hvor Westmark og en røvfuld strygere tager “Silly Boy” under kærlig behandling. Det er ret lækkert.

God konkurrencelyst – og god mandag.


Warning: Use of undefined constant Disable - assumed 'Disable' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/archive.php on line 45
Vind billetter til Bottled In England
Warning: Use of undefined constant Disable - assumed 'Disable' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/wondersmakejoy.dk/wp-content/themes/impression-premium-wordpress-theme-source/impression/archive.php on line 55

Festivaldagene er, for vores vedkommende i hvert fald, så småt ved at være overståede. Både SPOT, Northside og Roskilde har været igennem blogmaskinen, og nu vender vi tilbage til hverdagen.

Og hvilken bedre måde at gøre det på, end ved at forkæle jer med lidt lækkerier? Rust har foræret os en ordentlig spandfuld billetter til deres kommende koncerter, som vi har fået lov til at dele ud af. Og den første koncert er lige om hjørnet – nemlig på fredag, hvor drum’n’bass-duoen Bottled In England giver natkoncert på Rust Natklub.

Netop hjemvendt fra en tour i Kina, står de to fyre klar til at vælte Nørrebro – på selv samme klub, hvor de spillede deres allerførste koncert for 3 år siden. Meget basspumpende vand er løbet under broen siden, og Bottled In England har så småt fået hele Danmark til at rave med, når de fyrer op for deres sveddryppende musik. Med sig har de bl.a. Knuckle Walkers, som vi sidst så smelte publikum til Fynsk Rave på Roskilde Festival, Beastie Respond, Joakim Skovbjerg og Lydmor, der med garanti vil være med til at gøre fredagens koncert til en dansefest helt ude af proportioner.

For at deltage i konkurrencen om 2 billetter, skal du sende en mail med dit fulde navn til mia@wondersmakejoy.dk. Konkurrencen slutter torsdag klokken 12.00, hvorefter vi udtrækker hele 5 vindere, som får besked via mail.

Side 1 af 4
  
Ældre indlæg